Voluntariat i pràctiques: sumem junts!

Voluntariat i pràctiques: sumem junts!

Andròmines, per al compliment de la seva Missió, potencia dur a terme activitats d’utilitat social que sumen cap a un objectiu comú de transformació social. En aquest marc, fomentem tot tipus d’accions, entre les que trobem l’acollida i participació de persones voluntàries i persones en pràctiques no laborals.

Per una banda, el foment del voluntariat constitueix un valor afegit de l’estratègia i el funcionament de moltes entitats del tercer sector; Andròmines, com a tal, també fomentem i recolzem el valor del voluntariat amb l’objectiu de la transformació social i com una forma d’enriquiment mútua. Integrant més mirades, arribem més lluny.

Per Andròmines el voluntariat es basa en diferents eixos: intercanvi i participació, valor ètic, compromís, aportar temps desinteressadament, etc. però el mes important es poder compartir els valors, l’experiència, el coneixement i créixer conjuntament.

Es per això que tenim diferents camps d’actuació del voluntariat, adequats en funció de l’interès, disponibilitat o habilitats de la persona:

  • Social: Acompanyament a la comunitat a persones que han estat a Centres penitenciaris.
  • Educatiu: Participació en transmetre coneixements a formacions de competències transversals.
  • Inserció laboral: Acompanyament a la inserció laboral col·laborant al club de feina, i suport a la intermediació amb empreses.
  • Medi ambient: Participació en esdeveniments i fires que fomenten el medi ambient.

La participació de persones voluntàries a Andròmines proporciona noves idees i experiències vitals diferents, sempre aporta “aire fresc” a l’entitat així com Andròmines aporta riquesa a les persones voluntàries en:

  • Facilitar oportunitat de participació a la comunitat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió.
  • Aporta experiències que contribueixen al creixement personal.
  • Facilita els canals de participació.
  • Fa partícip a la persona voluntària en els valors de l’entitat.

 

Per tal de portar a terme una bona integració a l’entitat i que la persona voluntària es senti part d’Andròmines, l’acompanyem en diferents moments del procés:

  • Es fa l’acollida i la formació inicial per tal que conegui l’entitat i els seus valors i per tal que la persona voluntària es senti ben integrada a l’entitat.
  • En el període que el/la voluntari/a realitza la seva tasca de voluntariat es facilita el sentiment de pertinença a l’entitat.
  • Es dóna reconeixement personal per tal de donar valor a totes les aportacions.

En definitiva, el voluntariat a Andròmines és poder compartir amb nosaltres el foment de l’autonomia, la qualitat de vida i igualtat d’oportunitats. Trobar un temps per participar en les nostres dinàmiques és sumar junts!!!!!!!!!!

Per altra banda, com a entitat de formació, part de la nostra tasca diària també és afavorir una millor inserció laboral de totes les persones. El concepte “lifelong learning” és un paradigma educatiu obert a qualsevol etapa d’aprenentatge de la vida d’una persona, és un aprenentatge continu que porta a millorar coneixements, competències i actituds. Creiem en les metodologies pràctiques d’aprenentatge a través de l’aplicació pràctica de les teories apreses i, per tant, considerem que les pràctiques constitueixen una bona opció per:

  • Complementar i consolidar la formació, ja sigui formació reglada o formació professionalitzadora, facilitant el primer contacte amb l’àmbit laboral.
  • És una molt bona oportunitat per conèixer l’àmbit laboral i, a la vegada, perquè cal posar en pràctica les competències personals com a treballador.
  • Facilita la promoció personal i laboral.
  • Permet complementar el Curriculum Vitae.

Acollim als alumnes que han de realitzar pràctiques conveniant i acordant amb l’escola o centre formatiu el pla de pràctiques que marca la seva formació, aparellant amb les tasques que es poden realitzar a Andròmines per garantir una bona qualitat i acollint-los, formant-los i fomentant el coneixement del món laboral i del tercer sector.

 

CONFUCIO

Amb aquestes premisses que formen part de la nostra raó de ser, és evident que som empresa d’inserció i entitat que acollim a persones en pràctiques amb l’objectiu de promoure tot tipus d’aprenentatge laboral.  Fem que qualsevol alumne que realitzi pràctiques amb nosaltres, a part dels coneixements teòrics i pràctics, compti amb una important experiència en el món de l’empresa que li pugui aportar un valor afegit molt important i a nosaltres ens aporta satisfacció de poder contribuir en aquest aprenentatge per una millor qualitat de vida.

 

Carme Marco

Coordinadora Social d’Andròmines

Acció social

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *