Joguines sostenibles

Joguines sostenibles

Les joguines són indispensables durant creixement i desenvolupament dels infants, els ajuden  a aprendre i gaudir d’estones meravelloses a mesura que es fan grans. Tots recordem la nostra joguina preferida, aquell ós de peluix del que no et podies separar o aquell cotxe vermell que tant havies fet córrer amunt i avall.

Moltes famílies tendim a omplir les vivendes de joguines per als més petits, sobretot en dates assenyalades com el Nadal, però no sempre quantitat i qualitat van de la mà. De fet, un estudi(1) demostra que l’accés a un gran nombre de joguines no beneficia als infants en el seu desenvolupament i que limitar la quantitat de joguines els força a ser més creatius i enginyosos.

Per tant, és recomanable intentar enfocar el temps de joc i fer-lo més sostenible, educatiu i creatiu, observant l’entorn i aprofitant  al màxim els recursos dels que disposem per inventar i construir a partir de la reutilització d’elements reciclats que tenim al nostre abast. A la vegada, si involucrem els més menuts en el procés de fabricació, aconseguirem que la joguina que fabriquin sigui especial i tingui un valor superior a qualsevol altra que puguem adquirir en una botiga.

Qualsevol cosa que tenim per casa pot convertir-se en una joguina divertida, només cal una mica d’imaginació per adonar-nos de l’enorme potencial dels residus que ens envolten.

Per aquesta raó, des de Andròmines oferim tallers que potenciïn la imaginació i despertin l’enginy entre els infants. Com el taller de robòtica realitzat al Centre cívic del Sortidor, on a partir d’elements reciclats d’allò més diversos (Gots, motors recuperats de petits electrodomèstics, retoladors, etc) fabriquen un magnífic robot que dibuixa sol.

Si vols saber quins passos seguir per a la seva construcció trobaràs més informació al següent enllaç:

Cómo hacer un robot pintor y reciclador. ¡DIY familiar de verano!

(1) Gall Bjorklund and Richard Bjorklund (1979), “An Exploratory Study of Toddlers‘ Satisfaction With Their Toy Environments”
Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *