Els makers de Barcelona coneixen La Nau Vila Besòs i reparen mòbils amb Andròmines

Els makers de Barcelona coneixen La Nau Vila Besòs i reparen mòbils amb Andròmines

El públic de la Maker Faire 2019 va poder aprendre a allargar la vida de telèfons i tauletes, així com saber més sobre l’equipament col·laboratiu i circular del Districte de Sant Andreu.

       

 

Barcelona, 8 d’octubre

Al taller, les persones assistents van poder aprendre trucs per poder allargar la vida dels seus mòbils i tauletes, tant de la part de software, com que la de hardware. Un dels consells que va impressionar més els participants va ser la importància de netejar bé l’entrada del cable d’alimentació dels seus dispositius per la quantitat de pols que pot arribar a emmagatzemar.

A la presentació de La Nau Vila Besòs, el públic va poder saber una mica sobre les activitats i projectes que es van desenvolupar a l’equipament i també sobre algunes de les 43 entitats que fan servir el magatzem. Van conèixer exemples d’activitats circulars que es van fer als espais de treball i formació, com tallers de mobiliari urbà i de jardineria amb palets; upcycling de tèxtil o reparació de bicis, mòbil i joguines.

També es va emfatitzar l’aspecte col·laboratiu de La Nau on les entitats poden agafar en préstec alguns estris, electrònics i mobiliari d’altres associacions i cooperatives que accepten compartir el seu material, cedint neveres, carpes, amplificadors o cadires.

Una altra iniciativa de La Nau Vila Besòs que va interessar bastant als makers presents va ser el reaprofitament de material del desmuntatge de grans esdeveniments de Barcelona per redistribuir-lo entre les entitats del Districte. Van veure com llistons del Mobile World Congrés es transformaven en cabals d’horts o bé com un armari es va convertir en confessionari d’un escenari d’un grup de teatre amateur.

Les dues activitats presentades durant diumenge per Andròmines a la Maker Faire de Barcelona de 2019 van bastant en línia amb la temàtica de la fira d’enguany, que era molt clara amb la seva declaració de principis. “Cap a una economia circular: reinventa, redissenya, repara, reutilitza i recicla”, reivindicava la web de l’esdeveniment.

Actualitat Tallers i formacions

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *