Entrem al 2020 amb bon peu: Igualtat, flexibilitat i gènere

Entrem al 2020 amb bon peu: Igualtat, flexibilitat i gènere

Fent balanç del que hem fet durant aquest any 2019, des d’Andròmines volem destacar l’esforç realitzat en definir i introduir canvis en l’organització vers el que anomenem la implementació d’un Model Basat en la Persona. Per nosaltres les persones i el seu benestar dins de l’entitat és el que ens mou i dona sentit al que fem dia rera dia.

Però… què vol dir que estem implementant un Model Basat en la Persona? Com ho fem?

Un dels pilars fonamentals és analitzar la importància de la flexibilitat laboral dins de l’organització: és necessari que tots tinguem temps per a conciliació personal, laboral, social i de cures, tant en homes com en dones. I que aquesta flexibilitat es treballi de manera pactada, com una evolució natural que ens ajudi a eliminar el presencialisme a la feina i ens acompanyi a treballar per objectius.

També hem volgut treballar el valor que li donem al temps, reflexionant conjuntament amb altres entitats, sobre com adaptar els nostres horaris i fer-los més saludables i racionals per a les treballadores. En aquest sentit el dia 28 de novembre vàrem tenir la sort de comptar amb en Fabian Mohedano, col·laborador del Pacte del temps de Barcelona i promotor de la reforma horària, que durant gairebé dues hores ens va introduir i vàrem debatre sobre diferents mesures d’allò més interessants:

• Compactar la jornada laboral i avançar l’hora de sortida de la feina
• Introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida
• Avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar
• Reducció de l’estrès de les persones treballadores, especialment entre les dones

 

Aquest any a Andròmines també s’ha creat el Comitè d’Igualtat. Tot i que treballar per a aconseguir la Igualtat entre homes i dones és un objectiu transversal que és present en tots els programes de l’entitat, aquest any està prenent una major rellevància gràcies a al projecte “Andròmines, +transparent +igualitària” que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Dep. de Treball Afers Socials i Famílies i que ens ajuda a implementar millores internes i d’enfortiment basades en l’anàlisi de gènere. Entre d’altres coses volem aconseguir un sistema de registre i anàlisi d’indicadors i impacte SOCIAL, AMBIENTAL I DE GÈNERE adequat a les accions de l’entitat i que doni RESPOSTA DE QUALITAT en la nostra intervenció per a tots els usuaris/àries, a la presa de decisions i a la TRANSPARÈNCIA que volem oferir.

Tot el treball que hem fet durant el 2019 ens empeny a continuar avançant i donant respostes als nous reptes que encarem per l’any 2020: continuar fomentant la Igualtat, la conciliació dels temps laboral, social i de cures per a tots els membres de l’entitat i millorar la comunicació interna.

Us convidem a que ens acompanyeu en aquest procés de canvi tant emocionant.

Bona entrada d’any 2020.

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *