Impulsem accions de conscienciació com ara la campanya El carrer no és un cendrer per alertar sobre els greus impactes mediambientals i en la salut que provoquen les burilles. Aquesta campanya vol evitar que les puntes de cigarret es llencin a l’espai públic.

A la vegada, amb l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformació industrialitzada de les burilles de cigarret, estem investigant la possibilitat de reciclar-les.

A Andròmines desenvolupem projectes de recuperació de residus que tinguin potencial per crear ocupació per a persones amb risc d’exclusió social, i som especialment sensibles al reciclatge de residus que comporten un elevat impacte ambiental, com les burilles.

Amb la campanya El carrer no és un cendrer, juntament amb l’entitat Deriva 360º i el suport de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, pretenem minimitzar els impactes contaminants de les burilles demanant a les persones fumadores un canvi de gest perquè no les llencin a l’espai públic.

De moment, el lloc apropiat per llençar les puntes de cigarret és el contenidor gris. És urgent, però, lluitar per aconseguir el reciclatge i la recollida selectiva de burilles, com es fa ja amb els envasos i les piles. Per això, des del 2018 estem fent l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformació industrialitzada de les burilles de cigarret per investigar la viabilitat de reutilitzar els filtres i donar-los una segona vida. A fi de poder prosseguir aquesta recerca, necessitem recollir 60.000 burilles.

EFECTES D’UNA BURILLA SOBRE LA SALUT I EL MEDI AMBIENT

 • 10 litres d’aigua salada

  queden contaminats
 • 50 litres d’aigua dolça

  queden contaminats
 • 70 elements tòxics, cancerígens i radioactius

  són escampats
 • 10 anys

  triga a desintegrar-se

AMB EL SUPORT DE: