Arrenquem el projecte Preciós Plastic.

Arrenquem el projecte Preciós Plastic.

La Nau Vila Besòs és l’epicentre del nou projecte d’Andròmines Preciós Plastic a l’Eix Besòs, que pretén promoure la prevenció i reutilització dels residus plàstics, així com nous canals de reciclatge de plàstic, la creació de nous llocs de treball i la conscienciació ambiental. Avui, dia 5 de juny de 2021, ens sumem al dia del medi ambient amb aquesta nova proposta.


Avui dia existeixen múltiples exemples que marquen aquest camí: les administracions estan promovent lleis per la reducció de materials plàstics, com la directiva (UE) 2019/904 relativa a la reducció de l’impacte de determinats productes plàstics en el medi ambient; les empreses promouen accions com l’oferta de productes a granel o envasos reutilitzables; i la ciutadania cada cop és més respectuosa amb el medi ambient i participa activament en la reducció, reutilització i el reciclatge dels materials plàstics.

El plàstic i els problemes que generen


Com tots sabem, el plàstic s’ha convertit en un gran problema pel medi ambient i per la salut de les persones. El treball conjunt de les administracions, les empreses i la ciutadania ha de servir per reduir l’ús abusiu d’aquest producte, intentant evitar la generació de residus, promovent la reutilització de materials i fomentant el seu correcte reciclatge.

Tot i això, els plàstics continuen sent un problema. L’any 2018 es van generar a Europa 61,4 milions de tones de plàstic i, l’empaquetatge i l’envasat representaven més d’un terç de tots els plàstics fabricats. A més, s’estima que només un 10% de tot el plàstic generat al món s’han reciclat correctament. La pregunta, doncs, és clara: que podem fer per poder recuperar els plàstics i evitar els impactes negatius al medi ambient i a la salut?

Solucions


Preciós plastic vol crear una comunitat per poder recuperar certs residus plàstics (majoritàriament envasos d’un sòl ús) i transformar-los en nous productes.


Aquest juny hem començat una formació amb 8 joves on expliquem la gestió actual dels residus i els plàstics. A més a més, treballarem amb dues màquines: una trituradora i una extrusora per transformar els residus plàstics en nous productes. Així doncs, començarem a formar part de la comunicat “Precious Plastic”.


Més endavant, el projecte també realitzarà tallers de conscienciació ambiental i s’assistirà a esdeveniments per promoure el projecte.


El projecte Preciós Plastic és possible gràcies al finançament d’Impulsem el que fas de l’Ajuntament de Barcelona, Andròmines i la cooperativa la fàbric@.

Actualitat Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà.