Comerç just i consum sostenible: Tots cap a un món més ètic i respectuós amb el Medi Ambient

Comerç just i consum sostenible: Tots cap a un món més ètic i respectuós amb el Medi Ambient

El comerç just i el consum sostenible són dos temes de gran importància en l’actualitat, i en Andròmines ens enorgulleix promoure activament aquests valors a través dels nostres serveis i activitats.

El comerç just és una pràctica comercial que busca millorar les condicions laborals i socials dels productors, especialment aquells en països en desenvolupament.

El nostre compromís amb el comerç just es reflecteix en els nostres serveis, com la recollida de residus voluminosos i la reutilització d’objectes que reparem per a donar-los una segona vida. D’aquesta manera, promovem la reutilització, reduïm l’impacte ambiental i, al mateix temps, generem un impacte social positiu en treballar en col·laboració amb persones en risc d’exclusió i vulnerabilitat.

A més, som pròxims a inaugurar la nostra botiga “Reparadís” en el barri de Sant Andreu, on oferirem ordinadors i mòbils recondicionats. Aquesta iniciativa cerca donar visibilitat i accessibilitat a dispositius reutilitzats, permetent a les persones adquirir productes de qualitat a preus justos i contribuir així al comerç ètic i sostenible.

Quant al consum sostenible, es tracta d’una pràctica que busca minimitzar l’impacte ambiental derivat dels nostres hàbits de consum.

Reconeixem que els nostres patrons de consum tenen un impacte directe en el medi ambient i en les generacions futures. Per això, en Andròmines promovem un estil de vida en el qual es rebutgin productes altament contaminants, es redueixin els residus, s’utilitzin energies renovables i es fomenti la reparació i reutilització d’objectes. També comptem amb una botiga de roba de segona mà a Montcada i Reixac, com a part de la nostra contribució a l’economia circular i la reducció de residus tèxtils.

Per a consumir de manera responsable, podem seguir aquests consells pràctics:

  • Opta per productes d’origen local, ja que tenen una menor petjada de carboni i fan costat als productors de la teva comunitat.
  • Tria productes orgànics i de comerç just, que no continguin pesticides ni fertilitzants químics i que garanteixin condicions justes per als productors.
  • Redueix el consum de productes d’un sol ús, usant alternatives reutilitzables com a ampolles d’aigua, bosses de compres de tela, bolquers de tela, entre altres.
  • Prioritza la compra de productes duradors i de qualitat, en lloc d’opcions barates i de baixa qualitat que es trenquen fàcilment, generant més residus.
  • Adopta mesures per a estalviar energia, com apagar els electrodomèstics i llums quan no s’estan utilitzant, utilitzar bombetes LED i ajustar la temperatura de la teva llar de manera eficient.
  • Fomenta la reutilització i el reciclatge, trobant maneres de donar-li una segona vida als productes que ja no necessites, com recondicionar els teus aparells electrònics o donar roba i mobles en bon estat a organitzacions benèfiques. A més, recicla paper, plàstic i vidre adequadament.
  • Tria opcions de transport sostenibles, com caminar, fer servir la bicicleta, el transport públic o compartir cotxe, per a reduir les emissions de carboni.

En conclusió, en el món som molts els qui estem en camí cap a un comerç just i un consum sostenible, cada dia som més les organitzacions i persones que se sumen a aquestes iniciatives perquè junts podem crear un futur més just, sostenible i conscient.

Actualitat

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *