Programació de tallers a Nau Vila Besòs  Octubre – Desembre 2023

Programació de tallers a Nau Vila Besòs Octubre – Desembre 2023

Al setembre, després d’unes vacances merescudes, prepara’t per a invertir la teva energia renovada en activitats que t’aportin noves habilitats sostenibles. Et convidem a participar en els nostres tallers que et connectaran amb l’entorn, en favor teu i en benefici de tots. Les nostres accions no sols ens afecten a nosaltres sinó també al món que ens envolta. Venim amb ganes d’obrir les portes de Nau Vila Besòs amb activitats i tallers que us facin patxoca. Per la tardor- hivern, continuarem amb tallers enfocats en la cura del medi ambient i en l’art de crear objectes útils a partir de materials que ja tenim a casa.

Aprendràs noves habilitats, et submergiràs en una xarxa de coneixement i experiències compartides amb altres participants. Confeccionaràs una bossa de mà reutilitzant uns texans vells, teixiràs una cistella de drapet per a guardar castanyes utilitzant samarretes que ja no uses. Et divertiràs posant la teva creativitat en acció, en dissenyar tres originals embolcalls nadalencs amb materials reciclats. Experts reparadors et donaran un cop de mà per a aprendre a allargar la vida útil dels teus electrodomèstics, tot compartint aquests coneixements amb altres veïns que també es preocupen pel medi ambient.

No només farem activitats individuals sinó en grup. Amb les entitats, definirem estratègies que enforteixin la resiliència local i dissenyarem entre totes el futur que desitgem, una transició cap a una societat més sostenible.

La bona notícia és que tots els tallers són completament gratuïts amb inscripció prèvia. T’esperem per a viure, a partir de setembre, un inici de curs ple d’aprenentatges, creativitat i acció positiva per a tu i pel planeta!

Inscriu-te, les places són limitades!

Si necessites més informació, pots enviar un email a nauvilabesos@bcn.cat o trucar al telèfon 637 757 764.


Taller: Construcció d’hivernacle

Data i hora: Dimecres  4 d’octubre 2023 a 10h a 12h

Format: Activitat presencial gratuïta, oberta a tothom.

Inscripció prèvia a https://forms.gle/9gR4Kp7QDo1dw6gRA

Hortolans i hortolanes, arriba l’hora de preparar el planter d’hivern. Fer el planter no és fàcil! Cal vigilar molt bé les condicions sota les quals es fa créixer. Per aquest motiu, aquest taller pretén construir un hivernacle que ens permeti modificar el microclima del seu interior per fer que les llavors germinin i creixin el més sa i el millor possible.

Taller proposat per Aula Ambiental amb la complicitat de la Xarxa d’Horts dels Equipaments del districte de Sant Andreu


Taller: Fes una cistella de trapillo amb material reciclat

Data i hora: Dijous 05 d’octubre 2023, de 18h a 19h30

Format: Activitat presencial gratuïta

Inscripció: per mail nauvilabesos@bcn.cat o formulari online https://forms.gle/89xYLm8mMkpNrCKj8

El trapillo és una tela reciclada que podem fer reciclant la roba vella o que prové del reciclatge de restes de fabricació tèxtil.

En aquest taller, aprendrem dos punts de ganxet per teixir la teva cistella i posar les castanyes que venen o el que tu vulguis. Porta una agulla curta del número 10, una samarreta per reciclar, ganes de fer manualitats i de passar una bona estona… la resta la posem nosaltres.

Taller facilitat per Denise de l’entitat Incuban


Taller: Sessió d’autoreparació de petits electrodomèstics

Data i hora: Dijous 26/10/23 de  17h a 19h

Format: Activitat presencial gratuïta

Inscripció prèvia a nauvilabesos@bcn.cat o completa formulari web https://forms.gle/ZwTQEdZpJjqJuSCL7

Coincidint amb el Dia Mundial de la Reparació, celebrat enguany el 21/10/23, volem conscienciar i fomentar entre els riberencs la importància de la reparació d’aparells i dispositius electrònics, per al benefici del medi ambient i per allargar la vida dels teus aparell elèctrics.

De la mà dels mateixos reparadors, amb habilitats tècniques, ajudarem a les persones assistents com tu a reparar els aparells elèctrics espatllats.

Taller facilitat per Open Art Association


Taller: Fes una bufanda màgica amb només 31 punts i dues agulles

Data i hora: Dijous 9/11/23 de  17h a 19h

Format: Activitat presencial gratuïta

Inscripció prèvia a nauvilabesos@bcn.cat o completa formulari web https://forms.gle/KQhQTD8kdfBW9DAU9

El fes-ho tu mateixa és un moviment d’acció pràctica i artística que promou la concepció, fabricació i reciclatge fet a casa, amb recursos a l’abast i per mitjà de la cooperació, col·laboració i l’autoaprenentatge.

En aquesta ocasió, faràs una bufanda màgica amb 31 punts de forma ràpida i senzilla. La peculiaritat d’aquest complement vistós i pràctic a l’hivern és que, una vegada acabada la longitud del que hem teixit, la seva superfície augmenta considerablement.

Taller apte per a tothom, amb coneixements o sense. Porta dues agulles per fer mitja del número 8.

Taller facilitat per Les arpillaires del Casal de Barri Congrés-Indians


Taller: Fes-te una bossa amb uns texans vells

Data i hora: Dimarts  14 de novembre 2023 de 17h a 19h

Format: Activitat presencial gratuïta, oberta a tothom

Inscripció: per mail nauvilabesos@bcn.cat o formulari web https://forms.gle/VfWDLiUML5maQ8QK7

En una sessió aprendràs a fer una bossa dels teus texans vells, portats de casa. Aquesta roba que tant t’agradava, però que ja no fas servir, no anirà directament a les escombraries sinó que es convertirà en un accessori preciós i útil per completar el teu conjunt.

Taller facilitat per El Cordill


Taller: Criar sense bolquers o quasi, una alternativa respectuosa i sostenible des del naixement

Data i hora: Dijous  23 de novembre 2023 de 17h a 18:30h

Format: Activitat presencial gratuïta, oberta a tothom

Inscripció: per mail a nauvilabesos@gmail.como formulari web https://forms.gle/dbfW4UnoR5AFKz2x6

Criar sense bolquers o quasi és possible. Així es fa i s’ha fet al llarg de la història en molts llocs del món. Molts avantatges! La salut i el benestar del nostre fill: el seu cos no està contínuament en contacte amb un plàstic, a vegades mullat, a vegades cagat, no té picors, irritacions… una aportació real al medi ambient perquè les deixalles no acaben en la galleda de les escombraries, un estalvi econòmic considerable.

Vine i aprèn els trucs d’aquesta pràctica, bona pels nens i el planeta, sense perdre els nervis!

Taller facilitat per Mariela Pica “Mare de 3, curiosa i ecologista fins on el temps i els recursos ho permeten”


Taller: Embolica els teus regals de Nadal de forma original i sostenible

Data i hora: Dimarts 5 de desembre 2023 de 17h a 19h

Format: Activitat presencial gratuïta, oberta a tothom

Inscripció: per mail a nauvilabesos@bcn.cat o formulari web https://forms.gle/kvy2zTYB17kV7uiQA

Divertim-nos, siguem creatives i originals quan emboliquem els nostres regals de Nadal, mentre aprofitem material de recuperació, reduint residus innecessaris. Posarem en pràctica tres idees originals, fàcils de realitzar amb capses, papers reciclats, bosses de tela o jute… Ho adornarem amb branques trobades al camp, flors seques, pinyes o fruites dessecades.

La persona que rebi l’obsequi tindrà dos regals en lloc d’un, podent reutilitzar aquest embolcall fet amb cor.

Taller facilitat per El Cordill


Taller: Dissenya un post para Instagram en Canva

Data i hora: dijous 14/12/2023 de 17h30 a 19h

Format: Activitat per a entitats presencial i gratuïta

Inscripció: per mail nauvilabesos@bcn.cat o formulari web https://forms.gle/HtjBrwWiiJ8W6EHs6

Seguint els consells i indicacions d’una persona amb habilitats en disseny gràfic i estratègia en màrqueting, crearàs un post de l’activitat o esdeveniment que vulguis difondre en Instagram, Telegram…

Combinaràs text, imatges, vídeo, música… o altres efectes que t’agradin. En aquesta ocasió, utilitzarem Canva, una eina en línia de disseny gràfic d’ús gratuït. Porta el teu portàtil. Es tracta d’un exercici divertit i creatiu que no requereix més experiència que la de tenir ganes i posar-s’hi.

Taller facilitat per Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona


Com serà el teixit associatiu del districte de Sant Andreu al 2040?

Escenaris de futur per elaborar un pla d’acció per la transició ecosocial.

Data i hora: dijous 21 de desembre de 2023 de 17h a 20h

Format: Activitat per a entitats presencial i gratuïta

Inscripció: per mail a nauvilabesos@bcn.cat o formulari web https://forms.gle/LNGcrNtYY4mHt5w58

Tenint en compte el context global de crisi ecosocial, crearem un espai participatiu entre les entitats del territori per tal d’imaginar el futur que volem i construir estratègies que reforcin la resiliència local.

Activitat per a entitats dinamitzada per La Fàbric@ i Andròmines

Us esperem!

Tallers i formacions

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *