Preciós Plàstic: treballant juntes per reduir els residus

Preciós Plàstic: treballant juntes per reduir els residus

Preciós Plàstic per a reduir residus. Els residus plàstics són un problema ambiental greu que afecta tot el planeta. Cada any, es generen milions de tones de residus plàstics, la majoria dels quals acaben en abocadors, incineradores o en el medi ambient.

El projecte Preciós Plàstic

Per ajudar a reduir els residus plàstics, Andròmines ja fa un temps vam posar en marxa el projecte Preciós Plàstic.

El projecte Preciós Plàstic té com a objectiu sensibilitzar a la població, especialment a l’alumnat dels centres educatius així com tallers a centres cívics i similar, sobre l’impacte dels residus plàstics al medi ambient i la importància de la seva reducció.

Tallers de sensibilització ambiental

En el marc del projecte, Andròmines ha realitzat una sèrie de tallers de sensibilització ambiental a centres educatius de Montcada i Reixac i l’Eix Besòs (Badalona, Bon Pastor, etc). Els tallers estan adaptats per a diferents nivells escolars (primària, secundària i públic general), així com altres espais com centres cívics i similars tenen com a objectiu proporcionar als participants els coneixements i les eines necessàries per reduir la generació de residus plàstics.

Els tallers es divideixen en dues parts:

Part teòrica: En aquesta part, els participants aprenen sobre els impactes ambientals dels residus plàstics, les diferents opcions per reduir la seva generació i la importància de la prevenció i la reutilització.

Part pràctica: En aquesta part, els participants participen en una activitat pràctica relacionada amb la reducció de residus plàstics. Per exemple, poden fabricar un objecte amb residu plàstic reciclat o crear un pla d’acció per reduir la generació de residus plàstics a casa seva.

Impacte dels tallers

Tenim la satisfacció que els tallers han estat molt ben rebuts pels participants, que han valorat positivament el seu contingut i la seva metodologia. Les persones participants han destacat que els tallers els han ajudat a comprendre millor el problema dels residus plàstics i a prendre consciència de la seva responsabilitat per reduir la seva generació.

A més, els tallers han contribuït a difondre els valors ambientals del projecte Preciós Plàstic i de la mateixa Andròmines. Les persones participants han compartit amb els seus familiars i amistats el que han après en els tallers, ajudant a sensibilitzar a la població general sobre el problema dels residus plàstics.

Andròmines continua treballant

Andròmines té previst continuar realitzant tallers de sensibilització ambiental en el marc del projecte Preciós Plàstic. L’entitat té com a objectiu arribar a un major nombre de persones i sensibilitzar-les sobre la importància de reduir la generació de residus plàstics.

Per aconseguir aquest objectiu, Andròmines té previst ampliar el nombre de centres educatius participants i organitzar tallers en altres espais públics, com ara biblioteques, centres cívics i esdeveniments relacionats amb el medi ambient.

A més, Andròmines té previst millorar el contingut dels tallers per adaptar-lo contínuament a les necessitats de les participants. També volem incorporar noves activitats pràctiques que permetin adquirir noves habilitats per reduir la generació de residus plàstics.

Considerem que els tallers de sensibilització ambiental són una eina essencial per contribuir a la lluita contra el problema dels residus plàstics. Com entitat estem compromeses a continuar treballant per educar a la població sobre aquest problema i per promoure la reducció dels plàstics o qualsevol residu.

Continuarem sensibilitzant sobre la problemàtica durant el 2024!!!

Actualitat Sensibilització ambiental

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *