Setmana Europea de Prevenció de Residus a Andròmines

Des d’Andròmines ens unim a la Setmana Europea de Prevenció de Residus la qual es durà a terme del 19 al 27 de novembre del 2011 en més de 30 regions d’Europa. L’objectiu d’aquesta és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Realitzem dues accions una d’elles serà: Durant aquesta setmana, si vens a la deixalleria o mini-deixalleria de Montcada i Reixac t’obsequiarem amb una pastilla de sabó casolana a canvi d’oli de cuina usat!

Amb aquest fet volem conscienciar de la importància de no llençar l’oli vegetal pel clavegueram i portar-lo en punts de recollida adequats, ja sigui  deixalleria, mini-deixalleria o contenidors especialitzats distribuïts pels diferents barris de la ciutat.

Cada cop que es llença l’oli per les canonades va a parar a les estacions depuradores d’aigües residuals i aquest és molt difícil de degradar a les instal·lacions ja que genera escumes i elements en suspensió.

En el cas que l’oli arribi a un riu es crea una capa superficial sobre l’aigua i impedeix l’intercanvi gasós amb l’atmosfera, afectant greument a la flora i la fauna d’aquesta regió.

Un litre d’oli pot contaminar fins a 1000 litres d’aigua i perdurar fins a 15 anys a la natura!

En canvi, si el portes a la deixalleria o a la mini-deixalleria ens assegurem de que rebi un tractament correcte i no malmeti el medi ambient. A partir d’aquest tractament es podrà transformar en bio dièsel o sabó. El sabó que t’enduràs està fet precisament d’aquest oli que ens heu anat portant!

Per això t’animem a que ens portis l’oli vegetal usat en un recipient que tanqui correctament i col·laboris a cuidar del medi ambient!

Si vols saber d’altres actes que es faran per la Setmana Europea de Prevenció de Residus consulta la web http://www.ewwr.eu/ca/

http://laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/92954/T/andromines-premia-reciclatge-oli-amb-pastilla-sabo.htm

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *