Joieria amb residus : BRAÇALETS

Vols innovar i portar complements únics i exclusius?

Fes els teus propis complements a partir de residus domèstics!

En aquesta entrega t’ explicarem com fer diferents tipus de braçalets i polseres amb varis tipus de residus.

–  BRAÇALETS AMB RASPALLS DE DENTS (1):

Per aconseguir  un braçalet d’aquest tipus cal tenir a mà un raspall vell, unes pinces, unes alicates, unes tenalles i un recipient amb aigua per posar a bullir.

El primer pas a seguir és treure-li les cerres al raspall de dents, amb compte de no trencar el capçal, ja que el coll del raspall és un punt feble.

Un cop el raspall net, cal posar a bullir aigua en un recipient amb la suficient quantitat per tal de cobrir el raspall. Haurem d’esperar fins que comenci a ablanir-se.

Amb les pinces enretirem el raspall i li donem una forma circular (podem utilitzar una ampolla, un tub, etc com a motlle).

Ja amb la forma desitjada el posem en un pot amb aigua freda per tal d’endurir i llestos! Ja tens el teu braçalet!

–          BRAÇALETS A PARTIR D’UNA AMPOLLA DE PLÀSTIC (2):

 

Necessitaràs una ampolla de plàstic, cintes i retalls tèxtils, cinta aïllant, cola per tèxtil i cola extra-forta.

Per començar a fer el teu braçalet hauràs d’agafar una ampolla de plàstic i tallar-la, variant  l’alçada segons vulguis el braçalet més o menys ample.

Un cop tinguis l’anella de plàstic, talla-la i sobreposa una part sobre l’altra per tal d’aconseguir el diàmetre desitjat. Amb la cinta aïllant folra l’anella per tal de que et quedi la base del braçalet tota uniforme i sense cap vora que et pugui punxar o molestar quan portis el braçalet posat.

Ara que ja tens l’estructura de la peça, amb la cola pots començar a decorar-la amb diferents retalls de roba o cintes de colors deixant fluir la teva imaginació. Et voilà, ja tens un altre complement a combinar!

–          BRAÇALETS AMB CABLES DE TELÈFON (3):

Cal aconseguir cables de telèfon, al ser finets i tenir coure són força mal·leables. També necessitarem un cable una mica més gruixut, el qual ens servirà de base.

Comencem amb el cable base doblegant-ho per la meitat i nuant-ho al final, ja amb la llargària desitjada del canell. A l’hora de fer el nus hi pots posar algunes granadures per tal de que et quedi més maca la polsera.

Ara et quedaran dues cordes de base. Per començar, has enrotllar un dels cables telefònics a un dels cables base i anar fent forma d’infinit (∞) amb l’altre base. Per tal de que se’t mantingui fixat el cable que estàs enrotllant pots posar una goteta de cola extra-forta a l’ inici.

Només cal que vagis combinant colors i al final et quedarà tot enrotllat excepte un espai a l’ inici, on la base fa forma de U, que és el que ens servirà de tanca junt amb el nus que has fet a l’extrem.

Com és possible que els extrems dels cables que has nuat et punxin una mica si sobresurt el coure, pots solucionar-ho posant una goteta de cola extra-forta als extrems i deixant assecar abans de començar a muntar el braçalet.

Anima’t a fer aquests complements i porta una moda sostenible!

(1)    http://moourl.com/uu4ph

(2)    http://moourl.com/nl5yq

(3)    http://twistedhandmade.com/

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *