DigiLab: Disseny 3D & creació

DigiLab: Disseny 3D & creació

Substituir, reparar, reconstruir i crear de nou. L’objectiu: tornar a la vida aquell objecte que està espatllat, que després de donar-nos un bon servei va deixar de funcionar, recuperar-lo, portar-lo de nou a la vida.

Andròmines és una organització sense ànim de lucre que busca acompanyar les persones i el medi ambient.

La nostra missió: Lluitar contra l’exclusió des de la dignitat i la igualtat d’oportunitats de les persones i protegir el medi ambient des de la defensa de l’entorn i la sostenibilitat.

La nostra visió: Ser una organització de referència en la integració de persones en situació d’exclusió a partir de la formació, el treball i la creació d’espais i activitats que protegeixin el medi ambient i fomentin l’autonomia de les persones.

D’entre els programes de formació i medi ambient destaca DIGILAB, programa pilot de recuperació de RAAES (aparells elèctrics) organitzat per Andròmines i en execució pel dissenyador industrial César Aguilar.

La unió fa la força, el treball en equip és més que la suma dels seus membres i en el programa DIGILAB apostem per Solidworks.

Classe de formació en Solidworks, Juliol 2018

 

Per què? Per ser un clar referent en el mercat i utilitzat en la indústria a tots els nivells, per tenir una interfície molt intuïtiva i de fàcil aprenentatge,

El projecte DIGILAB abasta altres programes de codi lliure per gestionar des impressores 3d fins creació de books digitals interactius, amb la suma de tot busquem que els joves que participen en el projecte puguin integrar-se, en un futur, en la vida laboral.

 

 

 

Què és Solidworks?

SolidWorks és un programari CAD (disseny assistit per ordinador) per modelatge mecànic en 2D i 3D, desenvolupat en l’actualitat per SolidWorks Corp, una filial de Dassault Systèmes, SA (Suresnes, França), per al sistema operatiu Microsoft Windows. La seva primera versió va ser llançada al mercat en 1995 amb el propòsit de fer la tecnologia CAD més accessible.

El programa permet modelar peces i conjunts i extreure d’ells tant planells tècnics como altra tipus d’informació necessària per a la producció. És un programa que funciona en base a les noves tècniques de modelatge amb sistemes CAD. El procés consisteix a traspassar la idea mental del dissenyador al sistema CAD, “construint virtualment” la peça o conjunt. Posteriorment totes les extraccions (plànols i fitxers d’intercanvi) es realitzen de manera força automatitzada. (Font Wikipedia).

Compromesos amb la seva tasca social ARAWORKS, distribuïdor de Solidworks a Espanya, ens ha cedit llicències per formar joves en risc d’exclusió social i des Andròmines volem fer-los arribar el nostre agraïment.

Digilab: Cesar Aguilar en un exercici de Solidworks. Juliol 2018
Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *