Celebrem el dia Mundial de l’Educació Ambiental

Celebrem el dia Mundial de l’Educació Ambiental

La problemàtica actual entorn el canvi climàtic i la contaminació ha fet que augmenti la preocupació dels ciutadans per les possibles conseqüències del tractament nociu del medi natural que ens envolta. 

La protecció i la conservació són dos dels pilars fonamentals que cal treballar amb les noves generacions des de les primeres etapes del desenvolupament dels infants perquè prenguin consciència del medi que els envolta. 

Per poder transmetre aquesta valors l’any 1975 es va definir per primer cop a la Carta de Belgrad el concepte d’educació ambiental com el “conjunt de mesures que tenen per objectiu aconseguir que la població tingui consciència del medi ambient i s’interessi pel seus problemes i que compti amb els coneixements, les aptituds, les actituds, la motivació i el desig necessaris per treballar en la recerca de solucions que puguin aparèixer en el futur”. 

Per tal d’impulsar aquests valors i aconseguir els diferents reptes que persegueix l’educació ambiental, és molt important que aquesta prengui un rol protagonista als centres educatius on es formen les generacions futures. Entesa com una eina pedagògica per transformar la societat a partir de la protecció del medi natural. 

Andròmines, des dels nostres inicis creiem que l’educació ambiental és una peça clau per a fer la ciutadania protagonista de la millora ambiental i social del seu entorn. Per aquest motiu, fem accions d’educació per a la sostenibilitat a través de:  

  • Tallers d’educació ambiental, prevenció i reutilització. Disposem d’un llarg catàleg de tallers innovadors i adaptats a totes les edats
  • Mercats d’Intercanvi puntuals o permanents.
  • Activitats de sensibilització per la Setmana Europea Prevenció Residus.
  • Visites guiades a deixalleries o centres de preparació per la reutilització.
  • Fires de venda de segona mà, economia social i solidària.
  • Participació en accions concretes de Festes Majors, Dia del Medi Ambient.
  • Col·laborant amb programes de prevenció i millora en la gestió de recursos i residus.

Si vols reservar alguna de les nostres activitats no dubtis en escriure’ns a e.ambiental@andromines.net o trucar al 932740627. 

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà.