Finalitza la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Finalitza la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Un any més hem finalitzat la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Malgrat ser un any complicat per la Covid19 i les restriccions en tots els aspectes, podem dir amb majúscules: èxit i satisfacció.

Des d’Andròmines volem traslladar el nostre agraïment a totes les persones que han col·laborat amb nosaltres. I més, aquest any que la temàtica ha estat els residus invisibles, és a dir, tots aquells residus que es generen en la fabricació de productes, però que no arriben a ser conscients els consumidors finals. Per a reduïr aquest impacte hi ha una acció molt senzilla: reutilitza!!! No produïm/fabriquem de nou, evitem malgastar recursos, cal PREVENCIÓ.

Per tant, agraïm a totes aquelles persones que d’una forma o altra han participat de les nostres activitats i han fet possible la nostra visibilitat en el món mediambiental. Sense oblidar també i donar les gràcies a tots els treballadors que formen l’equip d’Andròmines.

Quin balanç fem?

Una valoració molt positiva. La ciutadania ha estat a l’alçada i ha participat. Cada cop es nota més la sensibilització, la consciència i el compromís de la societat. I com no podia ser d’una altra manera la PREVENCIÓ.

Finalitzada la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Hem enregistrat les següents xifres en matèria de prevenció i reciclatge:

  • Amb relació a la campanya reutilitzar més, tirar menys les xifres són un total de 427 kg venuts d’articles de tota mena, des de roba, mobiliari, aparells elèctrics, etc.
  • Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu? Gràcies als nostres clients hem rebut 80 kg d’entrades de passiu. Principalment donacions de roba de “Second Hand”.
  • Recicla els llibres, una segona oportunitat. Gràcies als usuaris de la Deixalleria Municipal de Montcada i Reixac hem pogut reutilitzar un total de 16 kg de llibres. Llibres reutilitzats i que han evitat acabar al contenidor per al seu reciclatge. Una segona oportunitat que permet també evitar la seva producció de nou.
  • Digitalització del paper. El gran repte que Andròmines hem plantejat per quedar-s’hi. Reduïm el màxim de consum de paper físic. Satisfets amb aquest primer pas, però queda camí per recórrer. Hem començat amb els nostres clients en l’emissió de documentació en línia i ara estem treballant internament entre departaments.
  • Recollida de l’Eco-Cub a l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona. Gràcies als alumnes després d’aprendre com extreure els metalls preciosos dels aparells elèctrics, hem recollit 6 kg de RAEES, residus perillosos per al seu tractament i reciclatge.
  • I com a participació estrella i gràcies als nostres clients, aquesta setmana hem tingut un total de 124 visites a la nostra botiga d’objectes reutilitzats a Montcada i Reixac.

Però recorda

El medi ambient ens necessita cada dia, això no s’acaba amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, hem de continuar diàriament. Consum responsable i reutilitzar millor que comprar de nou.

Si no et sembla prou i vols profunditzar més, tenir més detall i valorar dades quantitatives, et convidem a cliclar als anteriors enllaços vinculats a les nostres activitats perquè puguis consultar i tenir més informació.

Gràcies pel vostre suport!

Actualitat Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *