La Deixalleria Mòbil la solució propera als teus residus

La Deixalleria Mòbil la solució propera als teus residus

La deixalleria mòbil es desplaça de barri en barri, amb un horari i periodicitat concreta, apropant el servei de recollida de residus especials a la ciutadania i facilitant que tothom pugui accedir al servei.

Les deixalleries mòbils van sorgir perquè normalment una deixalleria es troba aïllada del nucli urbà, a la perifèria, o bé ubicada a un polígon industrial. Aquest fet, moltes vegades dificulta l’accessibilitat dels ciutadans i és per aquest motiu que entra en joc el servei de la Deixalleria mòbil.

A Montcada i Reixac el servei de deixalleria mòbil és un vehicle adaptat a la recollida de residus. Que s’ubica de dimarts a dissabte en horari de 10:00h a 13:30h i de 16:00h a 18:30h a diferents espais de la ciutat:

ubicacions setmanals mini deixalleria

  • Dimarts matí Can Sant Joan (Plaça del Bosc). I dimarts tarda a La Ribera (C/. Llevant 10 davant el Centre Cívic).
  • Dimecres matí Montcada Centre (Passeig Guadiana amb Rocamora). I dimecres tarda a Font Pudenta (C/. Riera de Sant Cugat cantonada Carrer Pere de Montcada).
  • Dijous matí Terra Nostra (Plaça del Poble) i tarda Montcada Centre.
  • Divendres matí Mas Rampinyo (C/. Santa Fe). I divendres tarda a Mas Duran (C/. Can Duran amb Joan Miró).
  • Dissabtes, només matí, la trobareu a Can Cuiàs (Centre Cívic).

Què hi podem portar a la Deixalleria mòbil?

Les Deixalleries recepcionen productes per la seva reutilització i residus municipals per a tractaments posteriors i el seu reciclatge. La deixalleria mòbil també està orientada a la recepció de residus especials, en petites quantitats, i a aquells residus que no es recullen de forma selectiva als contenidors de la via púbica. A tall d’exemple pots portar: piles, pintures, dissolvents, olis, petits electrodomèstics, mòbils vells, etc.

Podeu portar-hi tots aquells residus, no voluminosos, que per la seva perillositat i toxicitat no es poden deixar a les deixalles domèstiques.

Les Mini-deixalleries

minideixallaria al teu costatCom a complement a la Deixalleria mòbil, també existeixen les anomenades mini Deixalleries. Aquestes, són petites instal·lacions fixes ubicades dins de l’entramat urbà, en zones molt accessibles que permeten apropar el servei als ciutadans. La seva naturalesa també és de suport, és a dir, són complementàries a la deixalleria fixa, però només permeten recollir residus de petit tamany i en petites quantitats.

Hi pots portar: piles de botó, bateries de telèfons mòbils, CD i DVD, bombetes incandescents, halògenes i de baix consum, telèfons mòbils i carregadors, tòners i cartutxos de tinta i cintes de casset i vídeo.Exemples de residus minideixallaria

Certament les mini-deixalleries són molt útils per no acumular a casa residus especials, però no pots acostar-te a la deixalleria mòbil el dia que visita el teu barri o a la deixalleria.

La Deixalleria com un espai proper a la ciutadania

Per tant, una Deixalleria no només és una instal·lació fixa, sinó un conjunt de punts de recollida que donen servei a la ciutadania per tal de facilitar una recollida correcta i senzilla dels residus generats.

Des d’Andròmines, que actualment gestionem el servei de la Deixalleria municipal i mòbil de Montcada, tenim per objectiu la protecció del medi ambient i la inserció sociolaboral de col·lectius en risc.

Tenir l’oportunitat d’oferir el servei de la Deixalleria mòbil ens permet apropar-nos a les persones i, no només realitzar el servei de recollida de residus, sinó realitzar accions d’educació ambiental des d’aquest espai i crear llocs de treball.

La deixalleria mòbil com a espai d’educació ambiental es fa imprescindible quan venen escoles a fer-nos una visita programada per a portar-hi residus. És quan gaudim de tenir l’oportunitat d’explicar als infants la importància de separar selectivament els residus que generem.

visita escola TuróLa darrera visita que vàrem tenir va ser el 21 de setembre de 2022 per part de l’escola El Turó de Montcada i Reixac, i els més menuts van poder a realitzar, ells mateixos, una classificació correcta dels residus que portaven per a poder enviar-los a reciclar. Fomentem la prevenció que és l’eina bàsica de l’educació ambiental.

Aquesta proximitat a la ciutadania permet poder fer divulgació, educació, respondre consultes i dubtes, etc. La deixalleria mòbil garanteix una correcta tria i selecció dels residus.

I les persones que hi treballen actuen com a informadores, properes a la ciutadania, i que fomenten la sensibilització ambiental i la prevenció de la generació de residus.

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *