L’impacte ambiental dels Smartphones i com podem reduir-lo

L’impacte ambiental dels Smartphones i com podem reduir-lo

馃實La producci贸 de tel猫fons m貌bils t茅 un elevat cost per al nostre ecosistema: explotaci贸 de recursos naturals, emissions de carboni, 煤s de minerals escassos i contaminaci贸 de l’aigua.

El mercat de m貌bils recondicionats ha sorgit com una alternativa per mitigar aquestes conseq眉猫ncies tan nocives per al medi ambient. Tot i aix貌, no 茅s suficient per revertir el dany que pateix la natura a causa de la fabricaci贸 de tel猫fons m貌bils.

A Reparad铆s d’Andr貌mines, treballem per reduir l’impacte ambiental mitjan莽ant el recondicionament de dispositius m貌bils. Sabies que un smartphone pot contaminar fins a 600.000 litres d’aigua? 馃挧

L’impacte de la fabricaci贸 de smartphones en l’aigua

L’aigua 茅s un recurs natural limitat i, a mesura que el consum de tecnologia continua creixent, les reserves d’aigua es van esgotant. Segons estudis, la fabricaci贸 d’un sol tel猫fon m貌bil requereix aproximadament 13.000 litres d’aigua. Aquest proc茅s inclou l’extracci贸 i el processament de minerals, la producci贸 de components i l’assemblatge del dispositiu.

A m茅s, quan una persona es desf脿 del seu tel猫fon, el dispositiu pot contaminar fins a 600.000 litres d’aigua a causa dels materials t貌xics que cont茅. Elements com l’ars猫nic, el plom i el mercuri es poden infiltrar en el s貌l i arribar a les fonts d’aigua, causant danys significatius al medi ambient i a la salut humana.

Estad铆stiques Alarmants

  • 1,55 mil milions de smartphones es venen anualment a tot el m贸n.
  • 13.000 litres d’aigua es necessiten per fabricar un sol tel猫fon m貌bil.
  • 600.000 litres d’aigua poden ser contaminats pels materials t貌xics d’un sol smartphone desestimat.

Optar per tel猫fons recondicionats pot tenir un impacte positiu significatiu en el medi ambient. Quan tries un m貌bil reacondicionat en lloc d’un de nou, est脿s evitant l’emissi贸 de 55 kg de CO2. A m茅s, reduir脿s els residus electr貌nics de 199 grams, que produeix un tel猫fon nou, a nom茅s 24 grams que genera reacondicionar un smartphone.

Deixar de fer servir la tecnologia no 茅s una soluci贸 viable ni realista. Vivim en un m贸n on els m貌bils s贸n objectes essencials del nostre dia a dia. Els fem servir per treballar, socialitzar amb amics, divertir-nos, fer compres, reservar viatges i milers d’activitats m茅s. El nostre entorn laboral i personal no ens permet estar incomunicats.

No obstant aix貌, hi ha alternatives per reduir l’impacte i tenir un 煤s m茅s conscient de la tecnologia. Quan a l’hora de comprar un m貌bil tries un model recondicionat en lloc d’un de nou, est脿s evitant l’emissi贸 de 55 kg de CO2. A m茅s, reduir脿s els residus electr貌nics de 199 grams, que produeix un tel猫fon nou, a nom茅s 24 grams que genera recondicionar un smartphone.

Vine a con猫ixer els dispositius de Reparad铆s, des d’Andr貌mines et convidem a ser part del canvi i optar per alternatives m茅s sostenibles per al planeta. 馃審

Actualitat Medi ambient

Comentar

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *