Hem celebrat els 8 anys d’Aniversari de la XES Sant Andreu: Construint escenaris de Futur!

Hem celebrat els 8 anys d’Aniversari de la XES Sant Andreu: Construint escenaris de Futur!

Benvolgudes entitats, col·lectius i agitadores culturals del territori de Sant Andreu,

Ahir vam celebrar una ocasió molt especial: l’Aniversari de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) Sant Andreu! La trobada va tenir lloc a les 18:00h a l’Ateneu l’Harmonia, i va ser una oportunitat única per unir-nos, reflexionar i construir juntes un futur millor.

La importància de treballar en Xarxa i Col·laborar

Treballar en xarxa és essencial per crear sinergies positives i impulsar l’economia social i solidària. Quan col·laborem, compartim coneixements, recursos i esforços per assolir objectius comuns, fent que els resultats siguin més impactants i sostenibles. La col·laboració entre entitats ens permet abordar reptes complexos de manera conjunta, trobant solucions innovadores i eficients.

Mirant al futur amb realisme i optimisme

Ens trobem en un moment crucial que determinarà el nostre futur com a societat. Per això, vam escollir el lema “Construint Escenaris de Futur”, una iniciativa promoguda per la Xarxa d’Economia Solidària i Coòpolis – l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona. Aprofitant aquesta ocasió per debatre, compartir idees i establir col·laboracions que ens permetin avançar cap a un model social i ambientalment sostenible.

La campanya “Futurs imPossibles”

En aquest context, el projecte “Futurs imPossibles” ha estat una iniciativa clau. Començada a la tardor del 2022, ha tingut una primera fase fins a la celebració del Fòrum per la Transició Ecosocial al febrer de 2023. Aquest primer any ha estat dedicat a generar relats i continguts per abordar els debats clau de la transició ecosocial, sumant col·lectius i moviments.

Durant aquest període, s’han organitzat tallers participatius per a la construcció d’escenaris de futur, impartint-ne una quinzena per tot el país. Aquests tallers han estat fonamentals per preparar pobles i ciutats per un futur incert, oferint una metodologia pràctica i efectiva per a la transició.

El Fòrum per la Transició Ecosocial

El 24 i 25 de febrer de 2023, es va celebrar el Fòrum per la Transició Ecosocial a Barcelona. Aquesta gran trobada va reunir actors de tot el país per mostrar que un altre futur és possible, generant materials i una relatoria dels resultats.

Arran de la celebració del fòrum, els col·lectius implicats han creat l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, un nou subjecte polític independent de “Futurs imPossibles”, per fer un front comú de moviments socials i avançar en la transició ecosocial.

Continuant amb la Campanya

Més enllà de l’Assemblea, la campanya “Futurs imPossibles” segueix com a espai de referència de l’economia social i solidària en la transició ecosocial. Les activitats principals inclouen la generació de relats i continguts per abordar els debats clau, i l’organització de tallers participatius per a la construcció d’escenaris de futur.

Gràcies a totes les que vau assistir. La vostra participació és crucial per continuar construint un futur desitjable i sostenible. Esperem veure-us a les properes activitats! I si no vau poder assistir, us desitgem un molt bon estiu!

#XESSantAndreu #EconomiaSolidària #ConstruintFutur #Col·laboració #SantAndreu #AniversariXES #FutursimPossibles #TransicióEcosocial

Actualitat Fem xarxa Uncategorized

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *