Sant Jordi DigiTale 2019 en el Centre Penitenciari Brians 2

Sant Jordi DigiTale 2019 en el Centre Penitenciari Brians 2

En aquesta edició de la publicació de Sant Jordi DigiTale a Brians 2, els presentem una diversitat peculiar de creacions, com sol succeir en les commemoracions, finalment ens serveixen com a excuses per a inventar, crear i compartir continguts de la més variada índole i poder-los crear digitalment és una satisfacció emocional que ens omple a més d’aprendre i ampliar els nostres coneixements digitals.

 

No us perdeu les joies i els sentiments que ens han regalat:

El Fotorelat que ens regala Ozcar, una miqueta perdut i trist, ens captiva en un vertigen de color, solitud i desesperació, emocions que ens permeten reflectir l’art de forma viva, un art que ens toca una mica l’ànima, ens sacseja tots els sentits, ens fa veure’ns una mica més vius, una mica menys quiets.

L’Audiorelat de l’enamorat José, “Descripció de l’amor” ens trasllada al món dels filòsofs grecs, que de la mà d’Aristófanes ens defineix a l’amor d’una manera tan romàntica, tan ideal, tan màgica que tots desitjaríem creure, però al seu torn ens derrota la seva irrealitat aclaparadora. L’amor de l’ésser humà com a connexió inexorable i única amb l’altre, que al seu torn que ens complementa, ens nodreix, ens comparteix i ens fagocita, la bogeria d’entendre la diferència entre compartir i envair, entre estimar i posseir.

L’Audiorelat de Pedro, amb el seu idíl·lic amor, que tal com li va ocórrer al poeta Petrarca en poemes per a Laura, Pedro necessitava escriure, qui li va provocar aquestes línies? Això no importa, van ser l’excusa de la seva poesia, podria haver estat una altra la musa inspiradora? Per descomptat va poder haver estat qualsevol, que per un instant cridés la seva atenció, li capturés la visió, l’embriagués amb una olor i el fes posar en paraules un sentiment tan fugaç com real.

L’Audiorelat de Joan, Joan pensa en ella, la pensa, la somia. La veu amb els ulls oberts i tancats, no els separa la presó, no els separa el temps, ella està sempre amb ell, entre nosaltres.
Els 45 anys que porta al seu costat han donat forma a un amor inusual, atemporal, passional, carnal, romàntic, incondicional, sense frontera ni barrera, sense temps ni espai. Josefina, l’esquena de Josefina són la inspiració de cada paraula de Joan, han estat la combinació perfecta per a compartir amb nosaltres aquest poema, testimoniatge de passió i evidència que hi ha amors per a tota la vida.

El Fotorelat de Barri, una història d’amor diferent, amor a un gos, al millor amic de l’home, al fidel còmplice, encara que puc intuir que l’amor de Barri aquesta en un altre lloc, la mestressa la paraula escrita, pot portar al paper gairebé qualsevol idea, quan ell escolta, en realitat no escolta, està traduint per a poder contar la història més bufona del món.

L’Audiorelat de Joaquín, Els Amants, aquest poema és l’excusa per a poder escoltar la meravellosa veu de Joaquín que podria recitar-nos amb la mateixa bellesa un poema d’amor o una recepta de cuina, amb la seva vocació de lector ens captiva avui amb una joia de la literatura romàntica.

L’Audiorelat de Carlos, amb la seva incansable curiositat i dedicació Carlos li escriu a Sant Jordi, li escriu a Catalunya, ens escriu a tots, aconseguint transmetre el valor de la tradició, el valor del compartit, ressaltant que sempre són més les coses que ens uneixen que les que ens separen.

Moltes gràcies a tots els nostres alumnes que fan de cada dia una història única, creativa, implicada i sempre molt divertida. I gràcies també a tota la motivació que han posat per a crear relats per a aquest esdeveniment anual.

 

Seguim!!!

Sant Jordi 2019. Brians II.
#inclusió #amor #SantJordi #oportunitats #TicIPresó

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *