Setmana #EWWR2019  plena d’activitats. Quina 茅s la teva excusa?

Setmana #EWWR2019 plena d’activitats. Quina 茅s la teva excusa?

No t’has assabentat encara? 馃槺 Ja hem iniciat la Setmana Europea de Prevenci贸 de Residus #EWWR2019 plena d’activitats. No tens excusa. Vine i participa. El 馃尡馃寧 ho necessita i t’ho agrair脿. El nostre present ser脿 el futur de dem脿. #Andr貌mines participa amb les seg眉ents campanyes i activitats, totes del 16 de novembre al 24 de novembre.

馃憠馃徏 Contra聽el canvi clim脿tic, jo reutilitzo i tu? (tota la setmana botiga de Montcada i Reixac).

馃憠馃徏 Reutilitzar聽m茅s tirar menys. (tota la setmana botiga de Montcada i Reixac).

馃憠馃徏 Recollida聽de burilles (22 de novembre a les 16:00h聽Gran de Sant Andreu amb Fabra i Puig).

馃憠馃徏 Tallers聽de reutilitzaci贸 de m貌bils, tauletes i petit electrodom猫stic (dissabte 16 a @TorreLaSagrera i diumenge 24 a #F脿bricadelS貌l聽).

馃憠馃徏 Decoraci贸聽de festes de cap d’any amb material reciclat (21 de novembre a les 17:00h聽La Nau Vila Bes貌s).

 

Una mica d鈥檈xplicaci贸 per saber m茅s de cada acci贸:

馃憠馃徏 Campanya Reutilitzar m茅s, tirar menys.

Seguint les petjades聽de “l聽Waste聽Watchers” de l’edici贸 de 2009聽en l’脿mbit europeu, aquesta campanya聽t茅聽per objectiu la recollida de residus i el c脿lcul per obtenir la seva equival猫ncia en tones de residus evitats. Parlem de prevenci贸 i per tant de recursos naturals estalviats a trav茅s de la recollida i venda d’articles reutilitzats, ja que s贸n productes que no s’han de produir de nou.鈥―urant la setmana de la prevenci贸 totes les entitats d鈥Aeress i Reusse, pesarem tots els objectes i articles reutilitzats que siguin venuts. I de la mateixa manera es tindran present totes les donacions i entrades de nou material per reutilitzar.鈥ˋ m茅s els clients podran con猫ixer el funcionament de les organitzacions recuperadores, en benefici de la reutilitzaci贸 i les bones pr脿ctiques per a reduir la generaci贸 de residus.鈥‥ls resultats d’aquesta campanya es podran con猫ixer聽di脿riament, amb la xifra dels residus estalviats i no generats.

馃憠馃徏Campanya Contra el canvi clim脿tic, jo reutilitzo i tu?鈥

Una campanya conjunta de totes les entitats d鈥橝eress, que聽t茅聽per objectiu la sensibilitzaci贸 en el medi ambient.聽Mitjan莽ant la venta聽d’objectes i articles reutilitzats estem evitant la seva fabricaci贸 i producci贸 de nou. Mantenint aix铆 els recursos i evitant consums irresponsables. Amb les dades d’aquesta campanya obtindrem la xifra d’emissions de聽C02聽que hem evitat emetre de nou a l’atmosfera just perqu猫 estem reutilitzant. 脡s important que els clients que compren i fan un 煤s responsable de la reutilitzaci贸 coneguin els efectes positius de la prevenci贸 i la preparaci贸 per la reutilitzaci贸.鈥―e forma particular si voleu con猫ixer l’equival猫ncia en聽CO2聽de cada residu reutilitzat i que no s’ha de produir de nou adjuntem l’enlla莽 seg眉ent, la calculadora聽on-line聽d’emissions evitades per la reutilitzaci贸:

馃憠馃徏 Campanya de recollida de burilles鈥

Les burilles … les聽veiem聽cada dia, als cendrers, a terra, als fumadors, etc., realment saps l’impacte ecol貌gic negatiu que tenen amb el medi ambient? Els聽6 bilions de cigarrets que es fumen cada any al m贸n, 4,5 bilions de puntes acaben a terra o en espais naturals com rius o platges. La punta del cigarret 茅s el primer residu en el r脿nquing de deixalles del m贸n; supera bosses de pl脿stic, envasos, papers, xarxes de pescadors, etc. A m茅s, comporta uns impactes devastadors per al medi ambient i la salut, a banda de la brut铆cia que provoca al carrer. I el m茅s important un pl脿stic no biodegradable que triga una mitjana de 10 anys a desintegrar-se.鈥Andr貌mines des del 2018 estem investigant la viabilitat de reutilitzar els filtres i donar-los una segona vida amb l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformaci贸 industrialitzada de les burilles de cigarret, conjuntament amb Deriva 360掳.鈥≒er aquesta ra贸,聽el divendres聽22 de novembre hem organitzat una聽Burillat贸, una recollida en massa de burilles. A les聽16h聽al carrer Gran de Sant Andreu. Ens ajudes? T’hi esperem!

馃憠馃徏Tallers de reutilitzaci贸 de m貌bils, tauletes i petit electrodom猫stic鈥

Est脿s fart聽que聽t’enganyin amb preus abusius i l’obsolesc猫ncia programada? Tots聽els m貌bils聽s贸n reutilitzables. Vine i participa. Posem dos t猫cnics especialitzats en reparaci贸 de m貌bils i tauletes que t’ensenyaran el funcionament intern. Com obrir-los, veure com funcionen des de dins i el m茅s important a reparar-los i reutilitzar-los. S’hi t’has perdut les dues anteriors edicions et queda聽la darrera聽oportunitat. Aquest diumenge 24 de novembre a La F脿brica del S貌l d’11:00h聽a 13:30h.

馃憠馃徏 Decoraci贸 de festes de cap d’any amb material reciclat鈥

T’has parat a pensar amb tota la decoraci贸 i pl脿stic que聽es聽compra per una sola nit de cap d’any? Realment val la pena aquest consum desmesurat per 5 o 10 minuts que portem a sobre el “cotill贸” i despr茅s el llencem. SI est脿s d’acord i sensibilitzat amb el medi ambient, vine i reutilitza. Amb aquest taller aprendr脿s a fabricar聽tota mena聽d’elements, complements i decoraci贸 per la festa de cap d’any. I evidentment, tot amb material reutilitzat.鈥ˋ 聽La Nau Vila Bes貌s t’hi esperem el聽pr貌xim 21聽de novembre en horari de 17:00h聽a 18:30h.

 

Ara digue鈥檔s quina 茅s la teva excusa per no participar activament?聽馃槈

Jordi Rom谩n
Coordinador Serveis Ambiental d鈥橝ndr貌mines

Medi ambient

2 comments

Comentar

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *