Un primer balanç de la Setmana Europea de prevenció de Residus

Un primer balanç de la Setmana Europea de prevenció de Residus

Ja ha finalitzat la Setmana Europea de Prevenció de Residus i satisfacció i èxit són les dues paraules que des d’Andròmines volem traslladar a totes les persones que han col·laborat amb nosaltres, persones que d’una forma o altra han participat de les nostres activitats i han fet possible la visibilitat de la importància en la prevenció de residus. No volem oblidar donar les gràcies a tots els treballadors i treballadores que formen l’equip d’Andròmines, sense ells/es seria impossible portar a terme totes aquestes accions de prevenció i bon tractament dels residus.

Quin balanç fem?

Una valoració molt positiva. La ciutadania ha estat a l’altura i ha participat. Cada cop es nota més la sensibilització i la consciència ambiental que està agafant la societat. I com no podia ser d’una altra manera la PREVENCIÓ.

Us expliquem les següents xifres que hem aconseguit en matèria de prevenció i reciclatge:

  • Taller de reparació i reutilització de mòbils, tauletes i petit electrodomèstic tant a Torre La Sagrera com a la Fàbrica del Sòl. Èxit absolut. Sorpresos de l’obsolescència programada i com es poden reutilitzar sense haver-hi de comprar un de nou.
  • Taller decoració de la festa de cap d’any amb materials reutilitzats a la Nau Vila Besòs. Comprar plàstic per decorar? Ha passat de moda! Gran satisfacció dels participants en l’elaboració de complements i decoració.
  • Divendres 22 de novembre. La gran “Burillató” recollint burilles al carrer Gran de Sant Andreu i la campanya d’educació ambiental “El carrer no és un cendrer”. Èxit de participació i de recollida de burilles, en tan sols en 800 metres de carrer s’han recollit gairebé 15.000 burilles que hem evitat que vagin a parar a mars i oceans contaminant l’aigua i la terra. (D’aquesta acció us farem un recull més exhaustiu)
  • En relació amb la campanya “Reutilitzar més, tirar menys” les xifres són un total de 723 kg venuts d’articles de tota mena, des de roba, mobiliari, aparells elèctrics, etc.
  • La campanya “Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?” Gràcies als nostres clients hem rebut 41 kg d’entrades de passiu. Principalment donacions de roba de “Second Hand”.
  • I com a participació estrella i gràcies als nostres clients, aquesta setmana hem tingut un total de 153 visites a la nostra botiga d’objectes reutilitzats a Montcada i Reixac.

Però recorda que el medi ambient ens necessita cada dia, això no s’acaba amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, hem de continuar diàriament. Consum responsable i reutilitzar millor que comprar de nou.

Gràcies pel vostre suport!

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *