Trucs per a decorar un pis LOW COST

Trucs per a decorar un pis LOW COST

Si estàs pensant a mudar-te i necessites mobles pel teu pis o si t’avorreix la decoració de la teva casa i necessites renovar-la per complet, venim a donar-te un cop de mà! Avui parlarem sobre opcions per a moblar un pis sense arruïnar-se en l’intent i, a més, fer-ho de la manera més sostenible possible.

Beneficis dels objectes de segona mà

Si apliquem la regla de les 3R per a muntar el nostre pis nou, podem aconseguir un món més sostenible ajudant al medi ambient: Reduint, Reutilitzant i Reciclant. Allò que és barat, no té per què sortir car al medi ambient.

Al comprar objectes de segona mà estem posant en pràctica la R de Reduir i la R de Reutilitzar. Els objectes que estan a la venda ja han estat produïts per la indústria i en formar novament part de l’oferta evitem l’ús de noves matèries primeres per la seva fabricació, així com l’ús de transport i d’energia.

Afortunadament, avui dia existeixen diverses opcions “low cost” per a moblar qualsevol habitatge per molt poc diners.

Segurament heu sentit infinitat de vegades l’expressió “low cost” perquè s’ha posat de moda els darrers anys a Espanya. Aquest concepte s’ha posicionat a la nostra societat i es basa principalment en la reducció de despeses.

L’avantatge dels mobles o complements low cost és que, com la inversió que hem fet és molt assequible, es presten a personalitzar-los (una mà de pintura, pàtina, nous tiradors…) i hi ha creacions úniques amb molt d’estil que amaguen un moble econòmic.

Què és el primer que hem de fer a l’hora d’amoblar el nostre pis nou “low cost”?

Tria el teu estil

Primer de tot tria l’estil de mobiliari i decoració que t’agradi, sense escatimar. Ha de ser l’estil que et representi o en el que t’hi trobis a gust, no et moguis només per allò que creus que pots pagar. Després, cal que analitzis dins de les coses que caracteritzen l’estil que has triat, quines coses ja tens i pots reutilitzar i quines coses o mobles et falten.

Actualment, la decoració vintage està més de moda que mai. En ple Segle XXI, són cada vegada més les persones interessades a aconseguir que la seva llar tingui un aspecte vintage. Si ens preguntem què és l’estil vintage en la decoració, podem definir-lo com aquell mobiliari i elements de decoració que posseeixen cert temps, però que encara no es poden catalogar com a antiguitats.

També pot ser que et sentis més còmode amb un estil nòrdic, senzill i inspirat en la natura, o en un estil minimalista, amb colors molt homogenis, o un estil bohemi. Triïs l’estil que triïs, aposta sempre per la compra de segona mà i sortiràs guanyant.

Botigues de segona mà

A Catalunya el mercat de la segona mà està en ascens, només a Barcelona podràs trobar centenars de botigues amb mobles de segona mà en les que buscar i rebuscar el moble que més s’adequa a casa teva. Si no saps quina és la botiga de segona mà que tens més propera, a la web del Millor que Nou trobaràs un recull de tots els llocs de l’Àrea Metropolitana on es venen o reparen mobles i objectes

Les botigues de segona mà acostumen a ser petits pous de tresors: espais on podem trobar tota mena de mobles, objectes de decoració com quadres, figures, làmpades de peu, de sostre, aplics i moltíssima lluminària. Accessoris com catifes petites i grans, coixins, roba de la llar, etc.

Si a més d’aconseguir mobles de qualitat a molt bon preu, voleu aprofitar i contribuir amb un benefici social podeu anar a rebuscar per les botigues de segona mà de les empreses d’inserció. No només la botiga d’Andròmines, en qualsevol de les que indiquem a continuació pots trobar el que busques, sinó que a més, també contribuiràs al fet que persones en risc d’exclusió social puguin inserir-se novament al mercat laboral.

https://andromines.net/serveis-ambientals/venda-segona-ma/
https://solidanca.cat/botigues-solidancaroba-amiga/
http://engrunes.org/ca/pc/14-botigues

Pot passar que no siguis una persona de buscar i remenar, i que prefereixis més la compra on line que la botiga física. No et preocupis, a la Fundació Formació i Treball han pensat en aquesta possibilitat i tenen una botiga on line amb mobles de segona mà. Hi trobaràs bones joies, fixa-t’hi!
https://botigaamiga.org/ca/botiga-amiga/

Mercats d’ocasió

Mercats i ‘mercadillos’ del cap de setmana on la roba i objectes de segona mà, els complements d’autor i els mobles ‘vintage’ són protagonistes.

Aquí trobarem autèntiques oportunitats, però sempre hem de tenir en compte que qui es lleva més d’hora tindrà més possibilitats. Les gangues volen!

Aquest tipus de mercats són un exemple perfecte de l’anomenada economia circular que pretén conscienciar-nos de la necessitat de practicar un consum responsable.

Alguns dels mercats d’ocasió amb més volada són:
https://fleamarketbcn.com/
https://www.webarcelona.net/es/eventos-barcelona/giveme-5
i com no… els tradicionals Encants:
https://encantsbarcelona.com/compra/

I recorda que segona mà no és sinònim de vell o usat, sinó de nova vida.

Pagines Webs i Aplicacions per a mòbils

Avui podem vendre i comprar tot allò que no usem o no volem ràpida i còmodament des del nostre telèfon mòbil o ordinador a qualsevol persona, visqui on visqui, sense masses dificultats.

Hi ha diferents pàgines webs i aplicacions on trobar mobles i objectes de segona mà que ofereixen usuaris particulars. Hauràs d’estar ben segur/a que l’objecte que compres està en adequades condicions, revisa’l bé abans d’endur-te’l a casa. Aquestes plataformes són les més usades pels usuaris, però n’hi ha moltes més.
www.milanuncios.com
www.vibbo.com
es.wallapop.com
www.ebay.com
www.todocoleccion.net

DIY (fes-ho tu mateix)

El moviment DIY, les sigles en anglès de “Do it Yourself”, cada vegada està més present entre nosaltres. Si ets un manetes (o tens temps lliure per convertir-te en un), per què no fer-te tu mateix els teus propis mobles?

Necessites una mica d’imaginació (si no la tens, pots trobar idees boníssimes a Pinterest)

Amb uns palets de fusta, unes caixes, una polidora, vernís i una mica de paciència pots crear-te un espai d’allò més econòmic i funcional i que a més hauràs fet tu mateix i serà l’enveja de tots els teus coneguts. Fixa’t!

A més, també pots recuperar mobles del carrer i donar-los un nou toc. Mai sap a on trobaràs una joia per a la teva casa o el teu pis.

Aquí et deixem amb una altra bona idea DIY: Amb 12 caixes de fusta recuperades i diferents colors de pintura pots crear uns revisters únics y molt pràctics amb els quals decorar el teu passadís i així aprofitar aquest espai.

Per tenir més inspiració i milions d’idees més per a reivindicar la segona vida dels mobles que es llencen a la brossa pots seguir a: http://diy.2ndfunniestthing.com/ a les xarxes socials, ja veuràs que no podràs parar de recuperar objectes!

Per últim, pren nota:

És important recordar que en decoració sempre “menys es més”, per tant, no es tracta de recarregar l’ambient amb desenes d’accessoris, sinó de triar els adequats per cada racó del nostre pis!!

Una mala il·luminació pot arruïnar qualsevol ambient, així que intenta donar-li la llum adequada. Les làmpades de sostre i els aplics et donaran una llum general, mentrestant que la llum puntual de làmpades de peu i sobretaula t’ajudarà a destacar alguns racons i aportarà escalfor als diferents ambients.

Sempre que puguis és millor potenciar la llum natural, un autèntic tresor. No tapis les finestres amb materials gruixuts, millor opta per materials lleugers. Un altra idea és col·locar miralls que reflecteixin la llum de les finestres.

Si segueixes aquests consells, ràpidament t’adonaràs que la teva casa va prenent la forma que tu desitges, amb la qual et trobaràs més feliç, més còmode, i el que és més important, d’una manera sostenible i circular.

Endavant, ara et toca començar a buscar el teu moble!

Enllaços amb idees 💡
www.pinterest.com
www.boredpanda.com
www.espaciohogar.com
www.elmueble.com

Cintia Urbino
Responsable de residus

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *