Una nova imatge a la recollida de la roba

Una nova imatge a la recollida de la roba

Us heu fixat que als carrers de Montcada han aparegut uns contenidors liles? Dels 8 contenidors que fins ara hi havia per a la recollida de roba, passem a tenir-ne quinze a disposició de la ciutadania. Una gran aposta per arribar a tots els barris de Montcada i Reixac i un objectiu comú de l’Ajuntament de Montcada i Andròmines per tal de reduir els residus: garantim el reciclatge i reutilització de la fracció tèxtil i, al mateix temps, posem part de la roba a disposició dels serveis socials de Montcada i Reixac. Ara els contenidors són liles, així es podran diferenciar millor de la resta de fraccions de la recollida selectiva, però continuarem donant un bon segon ús a la roba que hi dipositeu dintre i continuem formant part de la Cooperativa Roba Amiga.

L’any 2019 es van recollir un total de 57.578 kg de roba a Montcada. En aquest primer semestre de 2020 ja s’han recollit 34.805 kg de roba, un augment fruit del confinament durant l’Estat d’Alarma, en el que la ciutadania ha aprofitat per fer neteja i que després ha coincidit amb el canvi d’armari de primavera/estiu. Amb aquesta aposta d’instal·lar quinze contenidors tenim una previsió de doblar els quilos anuals recollits del 2019. Per a fer possible aquest augment de recollida selectiva hem de continuar treballant a conscienciar perquè tothom reutilitzi i recicli la roba que ja no utilitza, i la importància d’un consum responsable.

Com ajudem amb l’acció de la reutilització?

Recorda que amb cada peça de roba que es reutilitza i no acaba al contenidor del rebuig (que té una destinació final d’abocador i/o incineració) permet estalviar 3’169kg de CO2 que no s’emeten a l’atmosfera. A més, reutilitzant la roba estàs contribuint a un consum responsable que evita així la gran producció massiva de roba. Hem d’evitar al màxim possible la cultura d’un sol ús: utilitzar i llençar.

Andròmines som una empresa d’inserció que col·labora i facilita l’accés al món laboral. Així que amb el reciclatge de la roba estàs donant i creant oportunitats de treball per a col·lectius en risc d’exclusió. Fes que la teva roba sigui útil, la reutilitzarem per una bona causa. Ajuda’ns i col·labora amb el nostre projecte i programa social i, alhora, responsabilitza’t de cuidar el medi ambient.

Què pots dipositar i com?

La roba ha de ser dipositada als contenidors en bosses tancades i podeu omplir-les de roba de vestir, roba de la llar (llençols, cortines, coixins, etc.) i complements de vestir com sabates, bosses o cinturons.

Sempre és millor, si creieu que la roba pot ser reutilitzable, que la poseu neta i plegada dins la bossa. En el cas de les sabates, recomanem que vagin juntes i lligades pels cordons o les sivelles. I que no hi hagi objectes punxants que puguin trencar la bossa.

En cap cas llencis altres tipus de residu al contenidor lila: menjar, aparells elèctrics o cosmètics o pintures, recorda que al contenidor corresponent de l’orgànica o a la Deixalleria acceptarem encantats altres tipus de residus no tèxtils.

On podeu trobar els nous contenidors?

L’actual ubicació dels quinze contenidors és la següent:

 • Pl. Lluís Companys.
 • Passeig Rocamora amb C/. Guadiana.
 • Camí de la Font Freda amb Av. Països Catalans.
 • Plaça Joan Fuster.
 • Carrer Reixagó 5.
 • Carrer Reixagó 49.
 • C/. Verdi.
 • C/. Llevant amb C/. Conca.
 • Centre Comercial Can Cuiàs.
 • C/. Joan Miró amb C/. Camí antic de Sant Cugat.
 • Av. Catalunya amb Plaça Salvador Espriu.
 • Riera de Sant Cugat amb C/. Hug de Montcada.
 • Av. Terra Nostra amb C/. Santa Maria.
 • C/. Montsant (Estació de Tren).
 • C/. Barberà amb C/. Sabadell.
 • Deixalleria Montcada C/. Metall cantonada C/. Progrés.

I si teniu qualsevol altre dubte sobre el seu funcionament no dubteu a trucar-nos al 932740627 o a escriure’ns un mail a andromines@andromines.net

Actualitat

2 comments

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *