Setmana Europea de Prevenció de Residus 2021

Setmana Europea de Prevenció de Residus 2021

Ja tenim aquí la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Del 20 de novembre al 28 de novembre de 2021 hi haurà un munt d’activitats encaminades al reciclatge, la reutilització i el consum responsable. Aquest any si: Tornem sense restriccions ni confinaments!

Des d’Andròmines ens dediquem tot l’any, no cal esperar una setmana a l’any per tornar-se ecologista. Però si que aquesta setmana serveix per projectar i visibilitzar les necessitats en la prevenció dels residus. Si més no, destacar l’acord de mínims i més que insuficient de la Cimera del Medi Ambient a Glasgow COP26.

Aquest any la Setmana de Prevenció Europea posa l’enfasis al binomi comunitat circular i comunitat sostenible. Treballar conjuntament per un planeta amb residus zero. Cal més que mai sensibilització, consum responsable i evitar la cultura d’un sol ús. I això s’aconsegueix amb la reutilització i la preparació per a la reutilització.

L’objectiu de la Setmana de Prevenció Europea és donar a conèixer les estratègies de reducció de residus de la Unió Europea i dels seus Estats membres. Fomentar les accions sostenibles i fer públic les tasques que es porten a terme per prevenir la reducció dels residus. I el més important, canviar els hàbits i el comportament dels consumidors, fent-los molt més sostenibles i compromesos amb el Medi Ambient. La Setmana de Prevenció Europea compta amb el suport de la Comissió Europea i fixen els objectius següents:

  • Donar a conèixer les estratègies de reducció de residus i la política de la UE i els estats membres.
  • Foment d’accions sostenibles per la reducció dels residus.
  • Fer públic les tasques realitzades pels diferents actors i agents en matèria de medi ambient.
  • Fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania europea en relació a la producció i consum.

Andròmines aquest any 2021 hi participa amb activitats de prevenció i reducció de residus que són les següents:

Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?

Aquesta campanya consisteix en el càlcul del total d’emissions de diòxid de carboni que s’eviten al comprar productes reutilitzats. Estem evitant el nou procés de producció/fabricació del producte. A través de la xarxa AERESS i els seus integrants amb més de 40 botigues especialitzades de productes recuperats i/o reutilitzats, mostrem als clients les emissions de diòxid de carboni que s’eviten al comprar productes reutilitzats. 

Reutilitzar més, tirar menys.

Reutilitzar més, tirar menys és una campanya coordinada per RREUSE, Red Europea d’Entitats Socials dedicades a la reutilització, reparació i reciclatge. La campanya te com a finalitat unir els esforços de totes les entitats participants, aportant les dades de les quantitats de residus recuperats als centres de preparació per la reutilització i reciclatge. A la nostre botiga s’explicarà als clients el motiu de la campanya emmarcada dintre de la Setmana Europea de Prevenció dels Residus i els beneficis ambientals derivats de l’acció, donació o compra.

– Recicla els llibres, una segona oportunitat.

A la Deixalleria municipal de Montcada i Reixac el contenidor de paper/cartró s’omple sempre de llibres en bon estat i que poden ser reutilitzats. Consisteix que aquells llibres en bon estat i objectes de ser reutilitzats, abans d’acabar al contenidor per al seu reciclatge, altres persones els puguin reutilitzar. 

Dóna vida a tots els teus objectes!!!

Actualitat Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *