Celebrem la Jornada Òmnia 2021

Celebrem la Jornada Òmnia 2021

El passat 3 de desembre, es va celebrar la Jornada Òmnia 2021, un espai en què ens vam trobar tots aquells i aquelles que formem part de la Xarxa Òmnia, per poder compartir experiències i formes de treballar, i per orientar-nos tots i totes cap a nous reptes que millorin l’acció que diàriament duem a terme per reduir la bretxa digital i afavorir la inclusió social de tots els ciutadans.


La Jornada va girar al voltant de tres grans eixos:

  • La presentació del “Marc estratègic 2021-2025 del Programa Òmnia”, a càrrec de la Sra. Cesca Domènech i Ruera, directora general de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, i del Sr. Marc Viñas Artola, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat.
  • L’espai participatiu “L’Estratègia Òmnia: inclusió social i digital des de l’acció comunitària”, dirigit per la Fundació Ferrer i Guàrdia.
  • “L’espai d’intercanvi i relació en grups de treball”, dinamitzat per l’equip de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i l’Oficina Tècnica del programa Òmnia.

Un nou model d’intercanvi d’experiències, de la mà d’Andròmines


Entre els integrants de la Jornada, es van trobar els dinamitzadors i dinamitzadores TIC que exerceixen les seves funcions en el marc del projecte Alfadigital en els Punt Òmnia de set centres penitenciaris gestionats per l’Associació Social Andròmines, apropant les TIC a les persones privades de llibertat, un col·lectiu que es troba en greu situació d’exclusió social notablement afectada per la bretxa digital.


Es va aprofitar l’ocasió per donar a conèixer de primera mà la nostra tasca a les presons, ja que té unes peculiaritats que la diferencien de la feina que es realitza des de la resta de Punts Òmnia del territori. Alhora, es va aprofitar l’espai d’intercanvi i relació en grups de treball, per exposar un nou model d’intercanvi d’experiències en format virtual que hem començat a utilitzar arran de les darreres Jornades TIC i Presó i que esperem que suposi un punt d’inflexió. Aquest nou format és molt positiu per a fer xarxa entre agents diversos, ja que permet que s’hi impliquin i comparteixin experiències, coneixement i opinions, tant els professionals de centres penitenciaris, com els professionals de la Xarxa Òmnia i els mateixos usuaris dels nostres serveis, creant sinergies que enriqueixen l’espai d’intercanvi i de les que tots i totes en podem treure un profit personal.

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *