Preciós Plàstic a l’Institut Europeu Design

Preciós Plàstic a l’Institut Europeu Design

Aquest febrer, Preciós Plàstic d’Andròmines ha estat a l’Institut Europeu Design participant en un Workshops amb les nostres màquines de Preciós Plàstic!

L’Institut Europeu Design sortiran futurs treballadors en disseny, moda, comunicació visual i gestió. Per això, és molt important que tinguem l’oportunitat d’explicar la problemàtica dels plàstics en aquest entorn i incidir en la reducció de residus i la creació de productes fàcilment reciclables, naturals, sense químics i de proximitat.

Alguns productes dissenyats


Els Workshops han consistit en la realització de classes teòric-pràctiques i la realització d’un producte amb residu plàstic domèstic. Tot i que l’alumnat ha après que la transformació d’un residu plàstic domèstic en un altre producte amb pitjors característiques i propietats (downcycling) no és la solució a la problemàtica del plàstic, han aconseguit transformar els residus plàstics en productes de valor.


Aquests productes de valors han estat creats amb residu plàstic de polietilè d’alta densitat (conegut com a HDPE o PEAD). Per poder utilitzar aquest residu, ha calgut netejar i triturar tot el material amb la nostra trituradora i, després d’obtenir una mena de granja, s’ha utilitzat l’extrusora per obtenir un filament de plàstic i poder modelar el plàstic per transformar-ho en un nou producte.

Amb l’ajuda de l’equip d’Andròmines, els alumnes han pensat i creat motlles per crear els següents productes: Una Murray bag (una bossa de moda), uns botons, una perxa, unes arracades i una gerra.

Des d’Andròmines hem viscut aquesta experiència de forma molt positiva i l’alumnat també ens ha ensenyat que la creativitat pot ajudar-nos a desenvolupar nous productes.

Motlles de botons

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *