El millor regal: el que no és un residu

El millor regal: el que no és un residu

Ja estem a les festes de Nadal, sinònim de festes familiars i regals. És l’època de l’any on el consum i la compra de regals augmenta de forma exponencial. Tant és així, que l’època de Nadal juntament amb la campanya de rebaixes, és la temporada de més consum i vendes per a les botigues i negocis de tot l’any.

Són grans regals, petits regals o detalls i obsequis, però que la seva producció i consum irresponsable acaba generant tones de residus innecessaris. I, en conseqüència, uns danys i impacte ambiental que ens passen desapercebuts, però no per això no existeixen.

Ens expliquem … molts dels regals que farem aquests dies segur que tindran un ús responsable, compliran una funció útil i s’allargarà el producte fins a la fi de la seva vida útil. I segur que fins i tot després són reciclat. El problema és que això no succeeix amb la majoria d’obsequis que ens fem durant les festes. Quantes vegades has pensat… què li puc comprar a la tieta? El meu cunyat ja té de tot, però no el deixaré a ell sense res!

Quan un regal no es consumeix de forma responsable, per què no hi ha darrere la compra una necessitat reflexionada i conscient, passa a ser una molèstia, i el més probable és que en poc temps esdevingui un nou residu. Un gran regal per al planeta és, precisament, fer menys regals.

Una bona opció pot ser comprar reutilitzat.

Des d’Andròmines i moltes altres entitats socials treballem en la Preparació per la Reutilització allargant la vida útil dels objectes i els donem una segona oportunitat. Una segona oportunitat tant per a les coses, com per a les persones que els reparen i venen.

Com ho fem això?

  • Recollim i aprofitem objectes de tota mena, aparells elèctrics, tèxtil i calçat.
  • Allarguem la via útil dels productes lluitant contra l’obsolescència programada.
  • Reparem i recondicionem els productes, els transformem, en alguns casos per a donar-los un nou aspecte, més modern.
  • Reciclem els materials d’aquells objectes que ja no es poden aprofitar.
  • Fem la venda d’objectes de segona mà.

En resum, tot un conjunt d’accions que fomenten i respecten el medi ambient. Evitem la cultura d’un sol ús de comprar i llençar, treballant en l’educació ambiental per fomentar la reutilització i la prevenció.

Com a Gestors de Residus fomentem l’economia circular i solidària. Els residus amb un tractament, manipulació i condicionament tècnic tornen a funcionar. I evitem de nou la seva producció. Així entren de nou en circulació com a nou producte.

No menys important és que aquest procés d’economia circular el duem a terme amb un component social afegit: generem noves oportunitats laborals amb la creació de nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat o col·lectius en situació d’exclusió social. Andròmines, som empresa d’inserció, i el nostre objectiu és doble: el respecte pel medi ambient i la inserció sociolaboral.

L’economia social i solidària una alternativa

Comprant a entitats d’economia social faràs, per tant, que la teva compra tingui un valor social i sigui sostenible.

Recorda, aquestes festes de Nadal compra només allò que realment necessitis i fem un consum el més responsable possible.

Si decideixes venir a Andròmines, ens trobareu tot l’any a la botiga d’objectes i roba de segona mà a Montcada i Reixac. C/. Mecànica cantonada amb C/. Progés s/n (Pol. Ind. La Ferreria). I aviat obrirem un nou punt de venda especialitzat en mòbils i ordinadors recondicionats al Districte de Sant Andreu.

Els equips informàtics i smartphones que trobaràs tenen durabilitat i fiabilitat i han passat un procés de reinstal·lació del software i revisió complerta i compten amb una garantia d’un any.

Si has de comprar tecnologia, recorda que Andròmines aposta per apropar les noves tecnologies a tothom des d’un ús racional en el consum i l’economia circular. Pots consultar el nostre catàleg aquí

Bones Festes responsables!

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *