Per què comprar productes electrònics recondicionats?

Per què comprar productes electrònics recondicionats?

Estàs pensant a comprar un nou dispositiu electrònic?

Si és així, et recomanem que consideris l’opció de comprar un producte electrònic recondicionat.

Cada vegada més la tendència de comprar productes electrònics recondicionats va cobrant força. Aquest canvi es deu a la suma de factors: creixent interès en la sostenibilitat, la cerca d’opcions més econòmica i també la facilitat d’adquirir articles recondicionats en línia. En aquestes línies, explorarem els múltiples beneficis d’optar per productes electrònics recondicionats.

Beneficis econòmics.

El seu preu és un dels avantatges més destacats. Aquests dispositius, rehabilitats per professionals, ofereixen un rendiment comparable als nous, però el seu preu és més amigable per a la butxaca. Segons un estudi d’IDC, els consumidors poden arribar a estalviar fins al 70% en comprar productes recondicionats. En l’estat Espanyol, aquest mercat experimenta un creixement anual del 10 al 20% i s’estima que aconseguirà un valor de 1.000 milions d’euros en 2023. Així que la sostenibilitat i l’estalvi caminen de la mà.

Beneficis ambientals

Com ja hem comentat en altres articles, la producció de productes electrònics comporta un impacte ambiental significatiu. Des de l’extracció de recursos naturals fins a la generació de residus i emissions, és clar que cada pas suma. En triar un dispositiu recondicionat, evita la necessitat de fabricar un nou, la qual cosa pot estalviar fins a 250 kg de residus per cada ordinador. Un estudi de la Universitat de Les Nacions Unides suggereix que aquesta elecció pot reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en un 70%.

Beneficis socials

Sens dubte l’elecció de productes recondicionats també impacta positivament en l’aspecte social. En reduir la quantitat de residus electrònics en abocadors contribueixes a un entorn més net. A més, amb aquest gest tan “fàcil”, recolzes la creació d’ocupació local en l’economia circular. En l’estat Espanyol, on s’estima que es generen anualment unes 500.000 tones de residus electrònics, aquesta opció cobra especial rellevància.

Alguns exemples dels llocs de treball directe que crea l’economia circular en el sector del recondicionat d’aparells electrònics serien en els serveis de recollida i transport, tècnics de recondicionament per a reparar i actualitzar els productes i així estar en bon estat de funcionament. També es troban els venedors d’aquests productes, a més d’altres indirectes: administració, atenció al client, etc. Per exemple, Andròmines a través de Reparadís, ocupa més de 10 persones només en aquesta àrea. Aquestes persones treballen en diferents àrees, com la recollida de residus, el recondicionament de productes, la venda i atenció al client.

L’economia circular és una tendència creixent i la nostra responsabilitat fomentar-la, ja que té el potencial de crear nous llocs de treball en condicions dignes i contribuir a la sostenibilitat del planeta.

Beneficis de qualitat

Els productes electrònics recondicionats passen per un rigorós procés de rehabilitació, assegurant que estiguin en òptimes condicions i que compleixin els mateixos estàndards que els nous dispositius. Moltes vegades, aquests dispositius no presenten desperfectes visibles i així mateix posseeixen garantia comparable als de productes nous. En Reparadís passen un estricte control de qualitat abans de posar-los a la disposició de la venda o cessió. I per descomptat oferim una garantia d’un any en tots els nostres dispositius.

Així doncs, et presentem a manera de resum exemples concrets dels beneficis que ofereixen els productes electrònics recondicionats

• Reducció del 70% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.
• Estalvi de fins a 250 kg de residus per cada ordinador.
• Contribució a l’economia circular i a la reducció de residus electrònics
• Garantia que avala la qualitat del dispositiu.

Els productes electrònics recondicionats presenten un ampli ventall d’avantatges que els fan una opció atractiva i sostenible per als consumidors. Nomès són més econòmics, sinó que redueixen la petjada ambiental, donen suport a l’economia circular i ofereixen qualitat garantida.

Si estàs en cerca d’un dispositiu electrònic, considera els productes recondicionats, aquest petit gest pot marcar una gran diferència en termes d’estalvi, sostenibilitat i donar suport a l’economia circular.

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *