El reaprofitament alimentari i pa’roparte

El reaprofitament alimentari i pa’roparte

Estaras llegint aquestes línies i diràs què tenen a veure aquestes dues accions?? Doncs et direm que són els tallers que ahir van fer a Sabadell i a Barberà del Vallès dins la Setmana Europea de Reducció de Residus!!!!!!

 

El de Reaprofitament alimentari Es va realitzà després d’unes explicacions per cuinar plats, tot fent servir les restes de menjar més comunes a la llar (pa sec, sucs i salses, etc.). Les receptes que es treballen son, entre d’altres: gaspatxos, sopes, cremes, croquetes, canelons i pizzes, sempre adaptant els plats a realitzar depenent dels aliments que portin els participants per l’elaboració de plats.
S’especificarà quins ingredients es poden aprofitar per altres plats i es donaran consells per reduir la quantitat de residus que es llença a la brossa orgànica.

Van participar 11 persones que van gaudir molt i ens van demanar que volien molta difusió perquè els va agrada molt!!!! Van emprar 15Kg d’aliments  aportats dels participants i d’excedent alimentari d’un restaurant que va participar al projecte que tenim Andròmines: “Una mossegada per l’exclusió” (properament us explicarem més detalls). Gràcies a això és va evitar 1100 kg de  C02 emesos!!!!

 

I a Sabadell a la Biblioteca Nord vam poder gaudir del taller Pa’roparte: Taller de disseny i creació de peces de decoració i de roba a través de tècniques creatives amb la reutilització de residu tèxtil. A través de tècniques creatives i senzilles, i utilitzant roba que anava destinada a ser llençada s’elaboren peces úniques de disseny com bolsos, bosses per anar a comprar, agulles de pit, gorros, guants, bufs, cintes pel cap, etc.Mitjançant aquest taller volem transmetre que amb una mica d’imaginació, és possible transformar el vestuari en decoració. Vam reflexionar els 12 participants sobre la importància de la recuperació i gràcies a això vam estalviar 50 kg de CO2 amb la recuperació dels 7 kg de roba!!!!

Tots dos tallers gràcies al Consorci de gestió de Residus del Vallès Occidental!!!!! Moltes gràcies des d’aquí!

I tu que fas per reduir residus?

 

 

 

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *