5è Mercat d’intercanvi Dissabte 21 de novembre, de 10 a 14 h

5è Mercat d’intercanvi Dissabte 21 de novembre, de 10 a 14 h

El dissabte 21 de novembre de 2015 se celebra el dia temàtic de la prevenció centrat en la Desmaterialització: Fer més amb menys! L’ús de menys materials es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos.
I a tot Catalunya s’organitzen activitats per promoure l’economia col·laborativa. Un nou enfoc pels mercats de segona mà o d’intercanvi, tallers de reparació i reutilització… compartim per reduir! Fomentem serveis i accions que ens vinculin al territori (fomentar el servei de les biblioteques, regalar cultura si promous el regal immaterial, socialització de llibres a les escoles…), tallers d’ecodisseny o nous materials, etc.
RESERVA DE TAULES:
Per reservar taula has de facilitar-nos les teves dades i un telèfon de contacte a : deixalleria.montcada@andromines.net

 

Què és un mercat d’intercanvi?
Un any mes Andròmines organitza el Mercat d’Intercanvi , que es un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que, abans de llençar-los, els oferim per si poden ser útils a algú altre sense requerir diners .Es tracta d’una activitat per a tots els públics, on el més important és evitar que els objectes encara útils esdevinguin residus. Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials.
Qui pot participar?
Pot participar-hi qualsevol persona que hi vulgui portar els seus objectes (llibres, cd’s, roba, sabates, objectes de decoració, joguines, mobles, etc.) per tal de bescanviar-los per altres objectes o bé vendre’ls de segona mà.
5 Raons per participar en un mercat d’intercanvi

  • Evita la compra compulsiva de productes de consum.
  • Permet reflexionar sobre el sentit de l’economia i humanitzar les relacions econòmiques.
  • Beneficia al medi ambient evitant generar residus.
  • Aplica las tres R : Redueix, Reutilitza i Recicla.
  • És divertit, engrescador i ens ajuda a fer de la nostra, una societat més sostenible…

Que és la Setmana Europea de la Prevenció de Residus?
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa amb l’objectiu de promoure i implantar durant la setmana del 21 al 29 de novembre accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus.

Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *