Articles d’un sol ús: mascaretes i guants

Articles d’un sol ús: mascaretes i guants

Fa un temps que mirem de conscienciar a la ciutadania sobre com descartar i substituir els objectes d’un sol ús…. i, ara, amb la pandèmia de la COVID-19, hem de consumir mascaretes i guants d’un sol ús contínuament,

Com podem revertir aquesta situació?

Ara mateix les mascaretes ja formen part de la nostra vida quotidiana: l’hem de portar per anar a la compra, al transport públic o al carrer si no aconseguim mantenir la distància de seguretat.

Però algú s’ha preguntat com és possible que si gairebé havíem aconseguit treure de circulació els materials d’un sol ús, ara de sobte els tornem a necessitar? Per la nostra seguretat hem d’usar mascaretes i guants, però hi ha alguna manera que utilitzem les que són reciclables o reutilitzables???

Existeixen diferents models de mascaretes i si volem revertir aquesta situació de generació incontrolada de residus, podem utilitzar aquelles mascaretes que es poden rentar i estan fabricades amb un teixit 100% cotó. També n’hi ha de teixit i amb filtres intercanviables.

Aquí tens les instruccions de com fer una mascareta reutilitzable molt fàcilment:

Aquestes opcions poden ser les millors per generar menys residus.
En canvi els guants són d’un sol ús i sembla que són efectius, però diverses fonts han publicat que poden crear una falsa sensació de seguretat.

Recomanem rentar-se molt bé les mans i estalviarem tornar a materials d’un sol ús i també estalviarem en la nostra butxaca!!

I el més important de tot … El nostre planeta t’ho agrairà.

Si hem de llençar a on?

El que està clar és que aquests residus s’han de llençar a la fracció resta o rebuig, perquè no són envasos, encara que siguin de plàstic.

Una vegada que ens els hem tret correctament, els hem de dipositar a un contenidor preferiblement amb tapa, ja que poden volar amb el vent i acabar caient a terra. Així que millor que a una paperera no sigui.

No sols és necessari deixar-los al contenidor corresponent sinó que, a més, si els llencem a qualsevol altre contenidor, podem estendre el risc de contagi cap a altres persones.

 

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *