La persona al centre:  un confinament que no ens ha aturat

La persona al centre:  un confinament que no ens ha aturat

El dia 13 de març va començar un període molt complicat per a tothom. Va ser l’inici d’un confinament que no ens haguéssim imaginat mai. Empreses i persones ens vam haver d’adaptar a una nova situació mai viscuda. Havia de ser una adaptació ràpida si volíem sobreviure, tant per part de les entitats, empreses com de les persones. Durant els dies previs vam avaluar tots els riscos i vam anar preparant un confinament segur per les persones: els nostres usuaris/es i tècnics/ques. I teníem molt clar que el nostre lema seria:

#ElConfinamentNoEnsAtura

Han passat quatre mesos i nosaltres, com entitat, volem fer balanç d’aquest temps de confinament i veure si ens va aturar o no. Ens hem adaptat a la nova situació? Aquesta adaptació ha estat fàcil, ràpida, ha estat efectiva?

Si alguna cosa ha suposat aquest confinament per l’entitat ha estat un no parar d’accions i “moments del darrer minut” i de “no parar”; fins i tot ara, encara ens costa treure un moment per parar i fer aquest balanç de la situació viscuda, però si volem aprendre i millorar és necessari.

És necessari parar, fer balanç i millorar.

Un dels resultats més positius i que cal destacar és la quantitat d’hores destinades a les persones beneficiàries dels nostres programes. Tot i no poder fer atenció presencial, no ens hem quedat enrere. Ens hem reinventat per estar al costat de la persona. A més de realitzar trucades telefòniques, hem volgut oferir un servei el més proper possible, així que vam haver de provar diverses formes i aplicacions fins a trobar la més adient per cada un/a dels nostres beneficiaris/es per fer videotrucades i videoconferències grupals.

Durant aquests 4 mesos hem destinat més de 1.000 hores a atendre les necessitats d’aquestes persones, de manera individual o col·lectiva. Ja fos per donar suport emocional, oferir suport per realitzar tràmits relacionats amb ajudes econòmiques, subvencions, etc. o per donar acompanyament en la recerca de feina.

També volem destacar el compromís social que ha mogut Andròmines vers els col·lectius més desafavorits i més afectats per la pandèmia. Veient les dificultats econòmiques en les quals s’han trobat moltes de les famílies vinculades amb l’entitat, hem pogut repartir al voltant de 2.400 kg d’aliments, aportant menjar fresc (fruites, verdures i hortalisses) i congelats a 24 famílies.

També requereix una menció especial el núm. d’insercions aconseguides al llarg d’aquests 4 mesos. Han estat un total de 27 insercions. Tenint en compte que la taxa d’atur no fa més que pujar, que els processos de selecció s’han realitzat on-line (amb la dificultat que representa l’escletxa digital existent en el col·lectiu que atenem), a més de l’estat d’alerta existent que creava por i desconcert…. aconseguir 27 insercions ho vivim com tot un assoliment!. I tot això no hauria estat possible si el nostre equip de prospecció no hagués contactat amb més de 200 empreses i gestionat un total de 52 ofertes de feina.

Formació com a inversió de futur.

Som un centre d’ensenyament, on realitzem formacions professionalitzadores específiques. També oferim petites píndoles per millorar les competències i augmentar les possibilitats d’inserció. Aquestes activitats es van veure interrompudes amb l’aparició de la COVID19. Ràpidament ens vam posar a treballar per no deixar d’oferir aquest servei i actualment estem realitzant 2 formacions per internet i hem reprès les píndoles. Aquesta situació ens ha donat l’oportunitat de millorar l’oferta formativa i adaptar-nos i sobretot acompanyar al nostre alumnat en una transformació tecnològica imprescindible en 2020.

Veient tots aquests resultats podem dir que el balanç és molt positiu com entitat. Tot i que ha estat un procés complicat, hem aconseguit adaptar-nos a la nova situació, hem après a utilitzar i acompanyar en les noves tecnologies i hem aconseguit, davant la necessitat, que els/les nostres beneficiaris/es en puguin fer un ús acceptable, quelcom impensable fa quatre mesos.

Davant les dificultats inicials, ens hem reinventat, ens hem sobreposat i hem sabut realitzar la nostra feina tan bé com sempre, oferint un servei excel·lent i on les persones que participen dels programes socials d’Andròmines han sortit beneficiats/des.

Però no ho hem fet soles!!!! Juntes ens hem reinventat

No seria just dir que ho hem fet soles, perquè sense el suport econòmic, tecnològic i d’equip  amb Entitats de tot el territori, Administracions i persones a títol individual no hagués estat possible.  Gràcies a totes elles, tot i que ens és impossible d’anomenar-les una per una, però sí que ens deixa feina per seguir visibilitzant experiències que han servit per seguir endavant amb els nostres programes actius actuals:

Unes gràcies infinites a l’espera de poder dotar-les de l’agraïment públic que es mereixen.

Un camí difícil, que s’ha de reinventar

Així i tot som conscients que ens queda molta feina, malauradament la situació social i laboral del nostre país cada dia és més complicada. Les famílies i persones que atenem realment necessiten el nostre acompanyament i de tot un tercer sector empoderat i que demostra dia a dia que sap reinventar-se. Nosaltres estem disposades a seguir reinventant-nos i arribar al màxim de persones possibles.

Ara reclamem que les Administracions dotin de tots el recursos necessaris els diferents programes socials; no amb els recursos habituals, que ja no seran suficients, sinó que s’han d’augmentar recursos i la resposta ha de ser clara: rescatar persones i que tothom pugui superar els efectes de la crisi social, econòmica i sanitària. Només amb l’esforç de totes farem que les situacions límit habituals i sobrevingudes deixin de ser-ho i així exercim tots i totes el dret a una vida digna!!!

Gràcies per acompanyar-nos!!!!

Acció social

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *