Andròmines també a Santa Maria de Martorelles

Andròmines també a Santa Maria de Martorelles

Comencem forts aquest 2022! Andròmines aquest darrer any 2021 hem recuperat 171 tones de roba i tèxtil. I just iniciem l’any signant conveni de col·laboració per la recollida de roba usada al municipi de Santa Maria de Martorelles. Un municipi de la comarca del Vallès Oriental amb 900 habitants, que es suma al Projecte de Roba Amiga, realitzant una gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, reduint els residus tèxtils a través d’un model que promou la inserció laboral de persones en situació i/o risc d’exclusió social.


Santa Maria de Martorelles és suma a la recollida de roba usada amb la instal·lació de dos contenidors que els trobareu a:

  • C/. Josep Anselm Clavé (davant del pàrquing).
  • Camí Montseny cantonada Camí de Can Girona.

Com sabeu la Directiva de la Unió Europea 2018/851 sobre els residus, del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig 2018, estableix que abans de l’1 de gener del 2025 serà la data màxima obligatòria per a la recollida separada de la fracció tèxtil. Aquest fet, obliga a que tots els municipis vagin adoptant sistemes i serveis de recollida de roba usada. El tèxtil, passarà a ser un residu municipal juntament amb la resta de fraccions de recollida selectiva.


Aquesta mateixa llei contempla la prohibició de la destrucció dels excedents tèxtils dels fabricants. Promovent així les bases d’un règim de responsabilitat ampliada dels productors.

Nosaltres com Andròmines, tota la roba recepcionada a la nostra planta es tria, es classifica i es recicla donant una segona oportunitat. S’estima que per cada peça de tèxtil que és reutilitza i no acaba a la incineradora, i per tant, no s’ha de produir de nou, s’estalvia 3,169kg de CO2 que s’evita a l’atmosfera.


El nostre model de reutilització inclou roba i tèxtil, roba de la llar, sabates, calçat i altres residus tèxtils que a través de la seva reutilització fomentem la integració de les persones. Però el que és més important és la reducció de l’impacte ambiental en un model de gestió sostenible.


Per últim, només ens queda donar les gràcies als habitants de Santa Maria de Martorelles per confiar en nosaltres i sumar-se aquest projecte on la recollida de roba crea llocs de treball i genera noves oportunitats.

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *