Els avantatges i resultats de la formació professionalitzadora

Els avantatges i resultats de la formació professionalitzadora

Núria cas d'èxit
Núria cas d’èxit

La Núria va a arribar a Andròmines trobant-se en una situació de risc d’exclusió social: dona, major de 60 anys, aturada de llarga durada, tot patint l’impacte socioeconòmic però també emocional de trobar-se en aquesta situació. A l’abril d’aquest any, la Núria va començar el curs d’Auxiliar de neteja hospitalària i CAPS; formació que impartim a Andròmines des de l’any 2015, gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de La Caixa, amb el que col·laborem des de fa ja onze anys.

Quan la Núria estava realitzant encara el mòdul de pràctiques professionals, va rebre una oferta de feina per part del centre hospitalari on cursava les pràctiques. En finalitzar-les, el passat mes de juny, es va quedar treballant a l’hospital amb un contracte de treball.

Grup pfi neteja
Grup Punt Formatiu Incorpora neteja

També podem parlar d’en Jesús, en situació d’exclusió sobrevinguda per motius de regularització documental; qui presentava un itinerari professional força breu i intermitent, i una necessitat imperant d’obtenir un contracte de treball. El Jesús, com la Núria, també ha començat a treballar al centre hospitalari on dugué a terme les seves pràctiques professionals.

I així, podríem exposar les diferents històries de les 18 persones que, en les dues edicions del curs de Neteja hospitalària que hem impartit aquest any, han trobat feina gràcies a fer una formació professionalitzadora amb pràctiques professionals a l’entorn laboral. Ara com ara, el 69% dels i les participants que van completar l’itinerari formatiu, ja ha rebut una oferta de feina en el sector.

Els avantatges de la formació professionalitzadora

Dur a terme una formació amb pràctiques professionals permet, no només l’adquisició i actualització de coneixements, sinó també el desenvolupament d’aquelles habilitats i destreses professionals necessàries per a la feina. Gràcies a la metodologia learn by doing (aprendre fent), es desenvolupen les competències professionals en el lloc de treball. A més, augmenta la seguretat, l’autonomia i l’autoestima de les persones, tornant-se a posicionar com a subjectes actius i atractius en el mercat de treball.

Quan el camí es fa plegades

Des d’Andròmines volem donar les gràcies al treball compromès i de qualitat dels i les participants a la formació i a l’equip docent i tècnic d’Andròmines. I sobretot, a les empreses CleceNdavant multiserveis i ISS Facility Services, que any rere any col·laboren en aquest projecte, confiant en la nostra entitat, en les persones i en les segones oportunitats.

Convidem a totes les empreses que ens llegeixin a participar en aquest tipus de projectes. Els beneficis de la formació professionalitzadora no només són per a les persones participants: les empreses tenen l’oportunitat de contractar treballadors i treballadores formades en els seus centres de treball, competents i compromeses.

A partir de setembre, engegarem a Andròmines dues formacions professionalitzadores més, en el marc del programa Incorpora de La Caixa: Operari/ària industrial polivalent i Atenció al client en el sector de l’hostaleria, us mantindrem informades!

Maria Maurenza

Tècnica de formació  Andròmines

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *