Voluntariat per a la transformació social

Voluntariat per a la transformació social

A Andròmines, creiem que el voluntariat és una eina essencial per a la transformació social. Per això, treballem per millorar la nostra gestió del voluntariat i fer que sigui més accessible i atractiu per a tothom.

En aquestes línees, volem compartir amb vosaltres els nostres objectius i les activitats que estem duent a terme per aconseguir-los.

Millorar la formació inicial d’acollida i benvinguda de les persones voluntàries

Volem que les persones voluntàries s’incorporin a Andròmines amb una bona base de coneixements sobre l’entitat, els seus projectes i el voluntariat en general. Per això, hem creat un mòdul d’acollida on line que inclou els següents continguts:

  • Què és Andròmines? Valors, estructura i impacte.
  • Projectes Socials
  • Projectes Ambientals
  • Què és el voluntariat?
  • Què motiva la persona voluntària?
  • La participació a Andròmines
  • Drets i deures de la persona voluntària
  • El treball en equip

El mòdul està disponible en la nostra online i les persones voluntàries poden accedir-hi en el seu propi ritme i des de qualsevol lloc.

Millorar l’anàlisi de l’impacte del voluntariat a Andròmines i la seva comunicació com a estratègia de promoció de l’acció voluntària a nivell comunitari

Per aconseguir-ho, estem treballant en el desenvolupament d’un sistema d’anàlisi de l’impacte del voluntariat. Aquest sistema ens permetrà mesurar l’impacte del voluntariat en diferents àrees, com ara l’atenció a les persones en risc d’exclusió, la promoció de la sostenibilitat o la sensibilització social.

També estem treballant en la comunicació de l’impacte del voluntariat a través de les xarxes socials. A través d’aquestes xarxes, volem compartir històries i experiències que mostrin l’impacte real del voluntariat.

Testimonis

A continuació, compartim alguns testimonis de persones que han participat en el projecte:

  • “El mòdul d’acollida m’ha ajudat a entendre millor què és el voluntariat i què puc fer a Andròmines. Ara sé que puc contribuir a la transformació social de la meva comunitat”. – Maria, voluntària
  • “Gràcies al voluntariat, he pogut adquirir noves habilitats i experiències que m’han ajudat a créixer personalment i professionalment”. – Joan, voluntari
  • “El voluntariat és una oportunitat per a tothom de contribuir a fer un món millor”. – Montse, responsable de voluntariat

Contribució de tothom

Aconseguir els nostres objectius és un repte que no podem afrontar soles. Per això, agraïm la contribució de totes les persones que han fet possible aquest projecte:

  • Les persones voluntàries, que amb el seu temps i esforç contribueixen a fer un món millor.
  • El nostre equip professional, que treballa dia a dia per impulsar el voluntariat a Andròmines.
  • Les persones que ens donen suport, tant econòmicament com amb el seu temps i esforços.

Com arribar a la població general

Estem treballant per arribar a la població general i fer que el voluntariat sigui una opció més accessible i atractiva per a tothom.

Per això, estem participant en jornades i esdeveniments sobre voluntariat, i estem col·laborant amb altres entitats del tercer sector.

També estem treballant per desenvolupar materials de comunicació que siguin fàcils d’entendre i atractius per a tots els públics.

Conclusió

El projecte “Voluntariat per a la transformació social” és una iniciativa que ens permet seguir avançant en el nostre compromís amb el voluntariat. Gràcies a aquest projecte, hem aconseguit millorar la formació i la comunicació del voluntariat, i hem arribat a un públic més ampli.

Estem convençudes que el voluntariat és una eina clau per a la transformació social i que, amb l’esforç de totes, podem construir un món més just i inclusiu.

Si voleu saber més sobre el projecte o si voleu participar-hi, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Continuarem al 2024!!!

Acció social Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *