L’impacte ambiental dels Smartphones i com podem reduir-lo

L’impacte ambiental dels Smartphones i com podem reduir-lo

🌍La producció de telèfons mòbils té un elevat cost per al nostre ecosistema: explotació de recursos naturals, emissions de carboni, ús de minerals escassos i contaminació de l’aigua.

El mercat de mòbils recondicionats ha sorgit com una alternativa per mitigar aquestes conseqüències tan nocives per al medi ambient. Tot i això, no és suficient per revertir el dany que pateix la natura a causa de la fabricació de telèfons mòbils.

A Reparadís d’Andròmines, treballem per reduir l’impacte ambiental mitjançant el recondicionament de dispositius mòbils. Sabies que un smartphone pot contaminar fins a 600.000 litres d’aigua? 💧

L’impacte de la fabricació de smartphones en l’aigua

L’aigua és un recurs natural limitat i, a mesura que el consum de tecnologia continua creixent, les reserves d’aigua es van esgotant. Segons estudis, la fabricació d’un sol telèfon mòbil requereix aproximadament 13.000 litres d’aigua. Aquest procés inclou l’extracció i el processament de minerals, la producció de components i l’assemblatge del dispositiu.

A més, quan una persona es desfà del seu telèfon, el dispositiu pot contaminar fins a 600.000 litres d’aigua a causa dels materials tòxics que conté. Elements com l’arsènic, el plom i el mercuri es poden infiltrar en el sòl i arribar a les fonts d’aigua, causant danys significatius al medi ambient i a la salut humana.

Estadístiques Alarmants

  • 1,55 mil milions de smartphones es venen anualment a tot el món.
  • 13.000 litres d’aigua es necessiten per fabricar un sol telèfon mòbil.
  • 600.000 litres d’aigua poden ser contaminats pels materials tòxics d’un sol smartphone desestimat.

Optar per telèfons recondicionats pot tenir un impacte positiu significatiu en el medi ambient. Quan tries un mòbil reacondicionat en lloc d’un de nou, estàs evitant l’emissió de 55 kg de CO2. A més, reduiràs els residus electrònics de 199 grams, que produeix un telèfon nou, a només 24 grams que genera reacondicionar un smartphone.

Deixar de fer servir la tecnologia no és una solució viable ni realista. Vivim en un món on els mòbils són objectes essencials del nostre dia a dia. Els fem servir per treballar, socialitzar amb amics, divertir-nos, fer compres, reservar viatges i milers d’activitats més. El nostre entorn laboral i personal no ens permet estar incomunicats.

No obstant això, hi ha alternatives per reduir l’impacte i tenir un ús més conscient de la tecnologia. Quan a l’hora de comprar un mòbil tries un model recondicionat en lloc d’un de nou, estàs evitant l’emissió de 55 kg de CO2. A més, reduiràs els residus electrònics de 199 grams, que produeix un telèfon nou, a només 24 grams que genera recondicionar un smartphone.

Vine a conèixer els dispositius de Reparadís, des d’Andròmines et convidem a ser part del canvi i optar per alternatives més sostenibles per al planeta. 🌏

Actualitat Medi ambient

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *