Setmana del Consum Responsable i Conscient

Setmana del Consum Responsable i Conscient

Sabies que la indústria de la moda genera més gasos d’efecte hivernacle que tots els vols internacionals i el transport marítim sumats? A més, els colors llampants, les impressions en tela i les purpurines s’aconsegueixen amb productes químics que són tòxics per la salut humana. És per aquest motiu que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del planeta, després de l’agricultura (perquè fa referència a l’aigua).

El polièster com a material és una de les teles més emprades en la roba, però quan aquestes peces de roba es renten a una rentadora el polièster deixa anar microfibres que acaben contaminant els nostres oceans.

És millor comprar roba 100% cotó? Per la nostra pell segur que sí, però tampoc és la solució doncs el cultiu de cotó requereix nivells elevats d’aigua i pesticides per a que sigui rentable.

Llavors, què podem fer??? Baixa el ritme!! Tria roba de millor qualitat, que duri més temps, arregla-la quan sigui necessari i, quan ja no sigui possible, dóna-la a un contenidor de #Roba Amiga.

Compra roba de segona mà, hi podràs trobar coses molt interessants i sovint a un preu molt raonable!

Dia del #ConsumResponsable, tu hi tens molt a dir.

Font: Medi Ambient ONU

 

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *