Què és Andròmines ? Què és per nosaltres la Intermediació? (cat)

IntermediacióLa resposta a aquestes dues preguntes està estretament relacionada amb la nostra raó de ser.  Andròmines neix amb la finalitat d’acompanyar a aquelles persones que pel motiu que sigui tinguin dificultats per a incorporar-se al mercat laboral. Ja fa més de 20 anys, 24!, que vàrem detectar que hi havia una part de la població especialment vulnerable que quedava exclosa del mercat laboral ordinari, el que ara coneixem com a persones en situació o risc d’exclusió social.

Aquestes persones passaven a dependre única i exclusivament de les ajudes econòmiques de les administracions, creant així una situació de dependència, que no feia més que enquistar una situació de difícil solució. És en aquest punt on Andròmines comença a treballar amb aquestes persones, amb l’objectiu de dotar-les d’eines i recursos per tal de fomentar la seva autonomia.

A hores d’ara continuem treballant en aquesta mateixa línia, orientem i assessorem a les persones, les empoderem, fomentem les seves competències personals, les formem si el seu perfil ho requereix o simplement les acompanyem en el seu procés de recerca de feina dotant-les de les eines i recursos per tal de fer-ho amb èxit.

Però no únicament treballem amb les persones també ho fem amb el teixit empresarial de la nostra àrea d’influència (Vallès Occidental, Vallès Oriental, i Barcelonès) sensibilitzant-lo, potenciant la responsabilitat social.

Des d’Andròmines creiem que la millor manera de potenciar la RSE en una empresa és treballar conjuntament amb RRHH la definició dels diferents  perfils professional per competències, ja que la majoria de les persones que atenem a Andròmines tenen un perfil professional no especialitzat, i una experiència laboral mínima i a diferents ocupacions.

Treballant per competències, detectem quines competències son les prioritàries per l’empresa per a determinats perfils (proactivitat, orientació a objectius, flexibilitat, capacitat d’aprenentatge, compromís, etc…) i en funció d’aquestes seleccionem aquelles persones que s’ajusten a les seves necessitats.

Aquesta és la nostra tasca:   ¡¡¡¡¡¡ La intermediació laboral !!!!.

També és de suma importància la sensibilització del teixit empresarial per tal de trencar amb  estereotips i evitar prejudicis.  Intentem que les empreses prioritzin quines funcions son primordials  i  quines secundaries i sobretot que quan tenen una necessitat de contractació des d’Andròmines li enviarem candidatures de persones que tenen les competències necessàries per a desenvolupar les funcions que sol-liciten independentment de si és jove, si té més de 45 anys, immigrant, aturat de llarga durada, privat de llibertat, té una discapacitat, etc….

Un altre factor important en l’intermediació laboral és l’assessorament  pel que respecta als beneficis a la contractació. Malauradament moltes empreses depenen de les diferents ajudes que posen en vigor les diferents administracions i és la nostra obligació estar permanentment informats per tal de poder donar un bon servei i que es puguin beneficiar les persones a les quals ajudem en el seu itinerari d’inserció.

Hi han altres vies d’intermediació laboral , una son les pràctiques formatives i un altre la venda proactiva de candidatures.

  • Les pràctiques formatives son també una bona via d’entrada a l’empresa per totes aquelles persones que per diferents motius difícilment superarien una entrevista laboral, però en canvi si que tindrien les competències tant tècniques com transversals per a desenvolupar la feina de forma satisfactòria.
  • Venda proactiva: És important tenir un bon coneixement del teixit empresarial de la teva àrea d’influència per tal d’enviar a les empreses de forma proactiva el Cv de persones amb el perfil professional que acostumen a seleccionar per tal de crear-li la necessitat de contractació.

Des d’Andròmines creiem en la importància de la inserció laboral , però no de forma aïllada sinó complementaria, como una àrea més de treball amb la persona d’un forma integral, en estreta col·laboració amb altres agents implicats del territori (serveis socials, promoció econòmica, entitats formatives, altres dispositius de l’administració, etc…)

Per Andròmines el Treball en Xarxa, l’establi sinergies és imprescindible en aquest mon  globalitzat, en canvi constant, on qualsevol acció té molts agents implicats i les conseqüències un abast moltes vegades desconegut.

Volem una societat oberta, multicultural, sense prejudicis ni estereotips, igualitària, respectuosa tant amb les persones com amb el medi ambient, una societat on tothom tingui cabuda, on hi hagin segones i terceres oportunitats

Per tot això fem intermediació !!!!!

“Les persones canvien quan s’adonen del potencial que tenen per canviar les coses”. Paulo Coelho

 

 

Xavier González

Prospector d’Andròmines

 

 

 

 

 

 

 

 

Acció social

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *