Setmana #EWWR2019  plena d’activitats. Quina és la teva excusa?

Setmana #EWWR2019 plena d’activitats. Quina és la teva excusa?

No t’has assabentat encara? 😱 Ja hem iniciat la Setmana Europea de Prevenció de Residus #EWWR2019 plena d’activitats. No tens excusa. Vine i participa. El 🌱🌎 ho necessita i t’ho agrairà. El nostre present serà el futur de demà. #Andròmines participa amb les següents campanyes i activitats, totes del 16 de novembre al 24 de novembre.

👉🏼 Contra el canvi climàtic, jo reutilitzo i tu? (tota la setmana botiga de Montcada i Reixac).

👉🏼 Reutilitzar més tirar menys. (tota la setmana botiga de Montcada i Reixac).

👉🏼 Recollida de burilles (22 de novembre a les 16:00h Gran de Sant Andreu amb Fabra i Puig).

👉🏼 Tallers de reutilització de mòbils, tauletes i petit electrodomèstic (dissabte 16 a @TorreLaSagrera i diumenge 24 a #FàbricadelSòl ).

👉🏼 Decoració de festes de cap d’any amb material reciclat (21 de novembre a les 17:00h La Nau Vila Besòs).

 

Una mica d’explicació per saber més de cada acció:

👉🏼 Campanya Reutilitzar més, tirar menys.

Seguint les petjades de “l Waste Watchers” de l’edició de 2009 en l’àmbit europeu, aquesta campanya té per objectiu la recollida de residus i el càlcul per obtenir la seva equivalència en tones de residus evitats. Parlem de prevenció i per tant de recursos naturals estalviats a través de la recollida i venda d’articles reutilitzats, ja que són productes que no s’han de produir de nou.
Durant la setmana de la prevenció totes les entitats d’Aeress i Reusse, pesarem tots els objectes i articles reutilitzats que siguin venuts. I de la mateixa manera es tindran present totes les donacions i entrades de nou material per reutilitzar.
A més els clients podran conèixer el funcionament de les organitzacions recuperadores, en benefici de la reutilització i les bones pràctiques per a reduir la generació de residus.
Els resultats d’aquesta campanya es podran conèixer diàriament, amb la xifra dels residus estalviats i no generats.

👉🏼Campanya Contra el canvi climàtic, jo reutilitzo i tu?


Una campanya conjunta de totes les entitats d’Aeress, que té per objectiu la sensibilització en el medi ambient. Mitjançant la venta d’objectes i articles reutilitzats estem evitant la seva fabricació i producció de nou. Mantenint així els recursos i evitant consums irresponsables. Amb les dades d’aquesta campanya obtindrem la xifra d’emissions de C02 que hem evitat emetre de nou a l’atmosfera just perquè estem reutilitzant. És important que els clients que compren i fan un ús responsable de la reutilització coneguin els efectes positius de la prevenció i la preparació per la reutilització.
De forma particular si voleu conèixer l’equivalència en CO2 de cada residu reutilitzat i que no s’ha de produir de nou adjuntem l’enllaç següent, la calculadora on-line d’emissions evitades per la reutilització:

👉🏼 Campanya de recollida de burilles


Les burilles … les veiem cada dia, als cendrers, a terra, als fumadors, etc., realment saps l’impacte ecològic negatiu que tenen amb el medi ambient? Els 6 bilions de cigarrets que es fumen cada any al món, 4,5 bilions de puntes acaben a terra o en espais naturals com rius o platges. La punta del cigarret és el primer residu en el rànquing de deixalles del món; supera bosses de plàstic, envasos, papers, xarxes de pescadors, etc. A més, comporta uns impactes devastadors per al medi ambient i la salut, a banda de la brutícia que provoca al carrer. I el més important un plàstic no biodegradable que triga una mitjana de 10 anys a desintegrar-se.
Andròmines des del 2018 estem investigant la viabilitat de reutilitzar els filtres i donar-los una segona vida amb l’Estudi pilot de recollida, neteja i transformació industrialitzada de les burilles de cigarret, conjuntament amb Deriva 360°.
Per aquesta raó, el divendres 22 de novembre hem organitzat una Burillató, una recollida en massa de burilles. A les 16h al carrer Gran de Sant Andreu. Ens ajudes? T’hi esperem!

👉🏼Tallers de reutilització de mòbils, tauletes i petit electrodomèstic


Estàs fart que t’enganyin amb preus abusius i l’obsolescència programada? Tots els mòbils són reutilitzables. Vine i participa. Posem dos tècnics especialitzats en reparació de mòbils i tauletes que t’ensenyaran el funcionament intern. Com obrir-los, veure com funcionen des de dins i el més important a reparar-los i reutilitzar-los. S’hi t’has perdut les dues anteriors edicions et queda la darrera oportunitat. Aquest diumenge 24 de novembre a La Fàbrica del Sòl d’11:00h a 13:30h.

👉🏼 Decoració de festes de cap d’any amb material reciclat


T’has parat a pensar amb tota la decoració i plàstic que es compra per una sola nit de cap d’any? Realment val la pena aquest consum desmesurat per 5 o 10 minuts que portem a sobre el “cotilló” i després el llencem. SI estàs d’acord i sensibilitzat amb el medi ambient, vine i reutilitza. Amb aquest taller aprendràs a fabricar tota mena d’elements, complements i decoració per la festa de cap d’any. I evidentment, tot amb material reutilitzat.
A  La Nau Vila Besòs t’hi esperem el pròxim 21 de novembre en horari de 17:00h a 18:30h.

 

Ara digue’ns quina és la teva excusa per no participar activament? 😉

Jordi Román
Coordinador Serveis Ambiental d’Andròmines

Medi ambient

2 comments

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *