Quan la Formació es converteix en una opció per accedir al Mercat de Treball

Quan la Formació es converteix en una opció per accedir al Mercat de Treball

 

Aquesta és la història d’una persona que ha trobat, en les formacions que ofereix el programa Incorpora, la possibilitat de millorar la seva qualitat de vida i la de la seva família.

L’Olamide, de nacionalitat Nigeriana, va arribar a nosaltres amb l’esperança d’aconseguir una feina, ja que es trobava en situació d’atur des de feia una llarga temporada. D’ençà que va arribar a Barcelona ha tingut una actitud molt positiva i és molt conscient que la formació és una part molt important per accedir a un lloc de treball. Així que no ha perdut el temps i pel seu compte ha fet formacions d’informàtica bàsica, de castellà i de català. Només li calia realitzar una formació específica que li servís per millorar la seva ocupabilitat.

Tot i haver estudiat català i castellà, la seva fluïdesa verbal no és tan elevada com per defensar correctament la seva candidatura en una entrevista de feina. Aquesta dificultat unida a la manca d’una formació especialitzadora, van fer que mostrés interès per les formacions que ofereix el Programa Incorpora de LaCaixa. Veient el seu perfil laboral, li vam plantejar la possibilitat de realitzar la formació d’Auxiliar de Neteja d’Hospitals i CAPs. L’Olamide va veure en aquesta formació una alternativa a la recerca de feina que estava fent fins al moment. Malgrat el sacrifici que va haver de fer per conciliar vida familiar, economia familiar i formació, es va mantenir constant fins al final, demostrant que tenia actitud, responsabilitat i interès pel lloc de treball.

Aquest esforç va tenir la seva recompensa. Actualment està treballant a un dels Centres d’Atenció Primària de Barcelona que gestiona una reconeguda empresa de serveis que va consensuar la formació amb Andròmines.

La formació específica: una opció per millorar l’ocupabilitat de les persones

Com l’Olamide, moltes persones, sobretot aquelles amb dificultats per defensar la seva candidatura davant d’una entrevista, han trobat en aquestes formacions una opció que li facilita l’accés al mercat de treball. Aquest ha sigut el cas dels 15 alumnes, companys de l’Olamide, que han aconseguit un lloc de feina un cop finalitzada la formació d’Auxiliar de Neteja. L’empresa on han fet les pràctiques, ha pogut veure com treballen, els ha conegut i han vist que són bons professionals. Informació que ha estat suficient per oferir-los un lloc de treball, sense haver de passar per cap entrevista.

Nom del Beneficirari: Olamide Oladipupo Felicitats Olamide per la teva tenacitat!!!

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *