Work4Women: una oportunitat per a dones víctimes de violència de gènere

Work4Women: una oportunitat per a dones víctimes de violència de gènere

La violència de gènere és un problema social greu que afecta milions de dones a tot el món. Les dones que són víctimes de violència de gènere sovint es troben en una situació de vulnerabilitat social i econòmica. La falta d’ocupació és un factor de risc que pot agreujar aquesta situació.

Work4Women és un projecte innovador que té com a objectiu principal la millora de l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere. El projecte es basa en una metodologia participativa, centrada en la persona, i que incorpora la perspectiva de gènere en totes les seves fases.

En aquest post, explicarem com funciona el projecte Work4Women, quins són els seus objectius i beneficis, i com hem contribuït un any més a visibilitzar la problemàtica de la violència de gènere i la importància de la inserció sociolaboral de les dones víctimes.

Objectius i beneficis del projecte:

Els objectius del projecte Work4Women són els següents:

  • Estructurar i executar un servei d’apoderament de la persona basat a oferir processos d’informació, acollida i orientació laboral, adreçat a les especificitats i necessitats de les participants del projecte (procés individual i adaptat a la persona).
  • Sensibilitzar i assessorar en matèria de prevenció i facilitar informació dels recursos per dones en l’àmbit de la violència masclista.
  • Desenvolupar les competències i capacitats d’ocupació de les persones participants mitjançant un plantejament integral: formació professionalitzadora, formació en competències bàsiques (alfabetització digital, coneixements laborals, de recerca de feina, etc.) i formació i desenvolupament de competències transversals.
  • Promoure un servei d’intermediació oferta- demanda per la inserció laboral de les participants per facilitar la seva inserció laboral, en diferents sectors econòmics, per assolir un 60% d’inserció laboral entre les beneficiàries del programa.

Els beneficis del projecte Work4Women són els següents:

  • Per a les dones participants:
    • Augment de l’ocupabilitat
    • Millora de la seva situació econòmica
    • Augment de la seva autoestima i confiança
    • Reducció de la vulnerabilitat social
  • Per a la societat:
    • Contribució a la reducció de la violència de gènere
    • Promoció de la igualtat de gènere
    • Millora de la cohesió social

La nostra contribució:

Andròmines, som una entitat social que treballa per a la promoció de la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista. Des de fa anys, treballem amb dones víctimes de violència de gènere per ajudar-les a superar aquesta situació i a reconstruir les seves vides.

El projecte Work4Women és una iniciativa pionera en el nostre país. Estem orgulloses de liderar aquest projecte i de contribuir a millorar la vida de les dones que són víctimes de violència de gènere.

Com hem arribat a la població general:

Per aconseguir que el projecte Work4Women arribi a la població general, hem realitzat diverses accions de difusió i sensibilització.

  • A través de les xarxes socials: hem creat una comunitat en línia on compartim informació sobre el projecte, els seus objectius i beneficis.
  • A través d’actes públics: hem participat en diversos esdeveniments i jornades per donar a conèixer el projecte.

Conclusions:

El projecte Work4Women és una iniciativa amb un gran potencial per contribuir a la millora de l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere. La metodologia participativa i centrada en la persona, així com la incorporació de la perspectiva de gènere, són elements clau que afavoreixen els objectius del projecte.

Amb aquest projecte, Andròmines contribuim a visibilitzar la problemàtica de la violència de gènere i la importància de la inserció sociolaboral de les dones víctimes.

A continuació, compartim algunes històries de dones que han participat en el projecte Work4Women:

Maria és una dona de 35 anys que va patir violència física i psicològica per part de la seva exparella. Després de separar-se, es va quedar sense feina i en una situació de vulnerabilitat econòmica.

A través del projecte Work4Women, Maria va poder accedir a una formació en auxiliar d’infermeria. Gràcies a aquesta formació, va aconseguir trobar feina en un hospital de la seva ciutat.

Maria explica que el projecte Work4Women li ha donat l’oportunitat de tornar a començar la seva vida. “Abans, només pensava en com fugir de la violència. Ara, estic centrada en el meu futur i en la meva carrera professional”, afirma.

Anna és una dona de 40 anys que va patir violència econòmica per part de la seva exparella. El seu exmarit li controlava tots els seus moviments i no li permetia treballar.

A través del projecte Work4Women, Anna va poder accedir a un programa d’orientació laboral personalitzat i a un curs de formació en neteja hospitalària. Gràcies a aquesta formació, va trobar feina en una empresa de serveis.

Anna explica que el projecte Work4Women li va donar la força i l’autoconfiança per assolir els seus objectius. “Ara, soc una dona independent i amb un futur prometedor”, afirma.

Els casos de Maria i Anna són només dos exemples de les moltes dones que s’han beneficiat del projecte Work4Women. Aquest projecte està demostrant que és possible millorar la vida de les dones víctimes de violència de gènere a través de l’ocupació.

Continuarem amb el projecte Wor4Women perquè la violència de gènere malauradament no té descans.

Acció social Actualitat

2 comments

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *