Dones de futur: un projecte per a la igualtat d’oportunitats

Dones de futur: un projecte per a la igualtat d’oportunitats

A Andròmines treballem per a la inserció laboral de dones en risc d’exclusió social. El nostre projecte “Dones de futur” està dissenyat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu, que sovint troba dificultats per accedir al mercat laboral per motius com la falta de qualificació, la manca d’hàbits laborals, la desinformació, l’escàs capital relacional, o la bretxa digital.

Les necessitats de les dones en risc d’exclusió social

Les dones en risc d’exclusió social solen tenir un perfil molt divers. Poden ser dones amb atur de llarga durada, dones que han abandonat el seu projecte professional per motius de conciliació familiar, dones immigrants, o dones amb discapacitat. Totes elles tenen en comú la necessitat de rebre suport per a millorar les seves competències professionals i les seves possibilitats d’inserció laboral.

La resposta d’Andròmines

El projecte “Dones de futur” s’adreça a dones de totes les edats i procedències que tinguin dificultats per accedir al mercat laboral. El projecte ofereix formació, orientació i acompanyament personalitzat per a ajudar les dones participants a:

  • Millorar les seves competències professionals
  • Augmentar la seva autoestima i confiança
  • Aprendre a fer recerca de feina activa i a gestionar la seva carrera professional.

La formació.

La formació del projecte “Dones de futur” està dissenyada per a cobrir les necessitats específiques de les dones participants. Els cursos ofereixen formació en competències professionals que són demandades pel mercat laboral, així com en competències transversals, com ara la resolució de problemes, la comunicació, o el treball en equip.

L’orientació i l’acompanyament

A més de la formació, el projecte “Dones de futur” ofereix orientació i acompanyament personalitzat. Les orientadores ajuden les dones participants a identificar les seves fortaleses i les seves àrees de millora, i les acompanyen en el procés de cerca de feina.

Els reptes de l’ocupació de les dones

La inserció laboral de les dones és un repte important en la nostra societat. Les dones encara ens enfrontem a desigualtats en el mercat laboral, com ara la bretxa salarial, la segregació ocupacional, o la discriminació.

Aquests reptes es manifesten de diferents maneres. Per exemple, les dones encara cobren menys que els homes per a fer el mateix treball. A més, les dones solen estar més representades en ocupacions amb menors salaris i amb menys possibilitats de promoció. I, finalment, les dones encara es troben amb discriminació en el mercat laboral, per raó de gènere, origen, o discapacitat.

Aquests reptes tenen un impacte negatiu en la vida de les dones. Les dones que no poden accedir a un lloc de treball digne i estable es troben en una situació de vulnerabilitat social i econòmica.

El projecte “Dones de futur” contribueix a superar aquests reptes oferint a les dones les eines necessàries per a accedir a un lloc de treball digne i estable. El projecte acompanya a les dones a millorar les seves competències professionals, a augmentar la seva autoestima i confiança, i a aprendre a buscar feina i a gestionar la seva carrera professional.

El projecte “Dones de futur” és un exemple de com la societat civil pot contribuir a la igualtat d’oportunitats de les dones. El projecte demostra que, amb el treball conjunt de diferents agents, és possible crear un futur més igualitari per a les dones.

Un futur més igualitari per a les dones

El nostre somni és un futur en què totes les dones puguin accedir a un lloc de treball digne i estable, independentment de la seva situació personal o social.

Un futur en què les dones siguin remunerades de manera justa pel seu treball.

Un futur en què les dones tinguin les mateixes oportunitats de promoció que els homes.

Un futur en què les dones no hagin de patir discriminació en el mercat laboral.

El projecte “Dones de futur” és un pas en la direcció d’aquest futur igualitari. Conjuntament amb totes les persones que hi esteu implicades, treballem per a crear un món millor per a les dones.

Els reptes de l’ocupació de les dones

La inserció laboral de les dones és un repte important en la nostra societat. Les dones encara s’enfronten a desigualtats en el mercat laboral, com ara la bretxa salarial, la segregació ocupacional, o la discriminació.

El projecte “Dones de futur” contribueix a superar aquests reptes oferint a les dones les eines necessàries per a accedir a un lloc de treball digne i estable.

La contribució de totes les persones

El projecte “Dones de futur” no seria possible sense la contribució de totes les persones que hi estan implicades. Les dones participants, les nostres professionals, les empreses col·laboradores, i les administracions públiques.

Totes treballem juntes per a crear un futur més igualitari per a les dones.

Vols participar en el canvi?

Volem convidar a totes les persones que comparteixen el nostre somni a participar en el projecte “Dones de futur”.

Si vols acompanyar a les dones i als homes a construir un futur més igualitari, pots fer-ho de diferents maneres:

Fes-te voluntària/e o dona suport econòmic al projecte.

Difon el projecte entre el teu entorn.

Exigeix a les empreses que promoguin la igualtat d’oportunitats de les dones.

Juntes, podem construir un futur més igualitari per a totes les dones.

Acció social Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *