Realitat virtual al servei de la inserció

Realitat virtual al servei de la inserció

Realitat virtual al servei de la inserció

Recentment els dinamitzadors TIC del @projecteAlfadigital  que desenvolupa Andròmines als Centres Penitenciaris de Catalunya, han realitzat un curs de realitat virtual per aplicar-lo als centres penitenciaris on estem presents.

L’objectiu d’aquesta formació ha estat realitzar material i aplicacions per poder aplicar educativa i terapèuticament la Realitat virtual als centres penitenciaris. A la formació ja s’han treballat propostes com:

  1. Realitzar vídeos/fotos 360ª d’aquelles activitats on no poden participar tots/es els interns/es, ja siguin: conferencies o tallers de formació concrets, o bé fires o activitats festives pròpies dels centres.
  1. Realitzar vídeos/fotos 360ª d’espais ordinaris per aquelles persones que han de sortir en llibertat en poc temps i que es puguin anar familiaritzant amb l’entorn i amb els espais com:
  • Ruta des del centre penitenciari fins al municipi de referencia a cada centre, fent servir el transport públic per arribar-hi,
  • L’estació d’autobusos i de metro.
  • Cua per l’entrada a un teatre o a un cinema.
  1. Algun tipus d’activitat més lúdica on es pugui gaudir de la Realitat Virtual com a distracció.
  • Muntanyes russes
  • Rutes per diferents ciutats o llocs turístics.
  • Entorns naturals.
  1. Possibilitat d’incorporar la Realitat Virtual als programes educatius com una eina educativa més.
  1. Realitzar vídeos/fotos dels familiars. Donat que molts centres ja disposen d’un tipus semblant de recurs, aquest serà el més fàcil de dur a terme. Aquesta opció va ser la més consensuada.

Ara ho aplicarem i podran gaudir els interns i el més important: apropem la rehabilitació i inserció a la societat com objectiu màxim de les actuacions dins dels centres!

Actualitat

Comentar

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *